Azzam Al-Ahmad. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Azzam Al-Ahmad. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

– Palestinsk stat på Vestbredden er bare første skritt

- Deretter kommer vi til å få alt, signaliserer Fatah-leder på offisiell palestinsk tv-stasjon.

26. desember 2016 ble Azzam Al-Ahmad intervjuet på den offisielle palestinske tv-stasjonen PA TV. Al-Ahmad er medlem av sentralstyret i Fatah, den politiske bevegelsen som dominerer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden.

– Vi aksepterer en stat på 22 prosent, kanskje mindre, av arealet til det historiske Palestina, sa Al-Ahmad. Han refererte da til områdene Vestbredden og Gaza-stripen, men fortsatte straks med å forklare at dette er smertefullt og ikke noen varig løsning.

Al-Ahmad forklarte at hans familie kommer fra Jezreel-dalen i dagens Israel.

– Det ligger ikke i 1967-landet [området som Israel okkuperte i Seksdagerskrigen], men i 1948-landet [området som ble Israel etter 1948], påpekte Al-Ahmad.

Fatah-lederen vil akseptere en stat på Vestbredden og Gaza-stripen, men bare fordi kampen ikke ender med det.

– Jeg er sikker på at en stat med grensene fra 4. juni 1967 [en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen] vil returnere mine historiske rettigheter i sin helhet. Jeg er sikker på det. Derfor er jeg sikker på at vi må starte. De historiske eksemplene på dette er mange. Det var et Nord- og et Sør-Vietnam. Hva er navnet nå? Vietnam, er det ikke?

Dette er bare nok et eksempel på at de såkalte «moderate» palestinerne på Vestbredden ikke ser for seg en framtid hvor Israel består som en stat. Fra alle norske som engasjerer seg i den palestinske solidaritetsbevegelsen etterlyser MIFF navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk, uavhengig av grenser. Vi har ikke mottatt ett eneste forslag.

Intervjuet med Al-Ahmad er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart