Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.
Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.

To raketter avfyrt fra Sinai landet sør i Israel

Ingen skal ha blitt skadet i angrepet, som skjedde timer etter et luftangrep mot IS.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den israelske hæren melder mandag morgen at to raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt landet sør i Israel. Rakettene skal ha truffet et tomt område i Eshkol-regionen, som grenser til Gaza. Ingen skal ha kommet til skade, skriver Times of Israel.

Rakettalarmen, som varsler befolkningen om innkommende raketter, skal ikke ha begynt å ule, da prosjektilene ikke var på vei mot et befolket området. Heller ikke rakettforsvaret Iron Dome, som kalkulerer hvor rakettene treffer, ble aktivert.

Ingen gruppering har foreløpig tatt på seg ansvaret for rakettangrepet, som kommer bare timer etter at Den islamske staten (IS) i Sinai beskyldte Israel for å ha drept fem av deres medlemmer i et luftangrep. IDF har ikke kommentert angrepet.

Tidligere i måneden skjøt den samme grupperingen fire raketter mot den israelske feriebyen Eilat. Tre av de fire rakettene ble stoppet av rakettforsvarssystemet. Den siste landet utenfor byen. Ingen personer ble fysisk skadet i det angrepet, som var det første mot Eilat siden 2014, men flere ble behandlet for sjokkskader.

Det har de siste årene vært flere blodige kamper mellom Den islamske staten i Sinai og det egyptiske forsvaret. I januar beordret Israel alle sine statsborgere på Sinaihalvøya til å forlate området umiddelbart på grunn av sikkerhetssituasjonen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart