Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To raketter avfyrt fra Sinai landet sør i Israel

Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.
Dette er en skjermdump fra en tidligere video fra IS som angivelig skal vise et rakettangrep på Israel.
Ingen skal ha blitt skadet i angrepet, som skjedde timer etter et luftangrep mot IS.

Den israelske hæren melder mandag morgen at to raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt landet sør i Israel. Rakettene skal ha truffet et tomt område i Eshkol-regionen, som grenser til Gaza. Ingen skal ha kommet til skade, skriver Times of Israel.

Rakettalarmen, som varsler befolkningen om innkommende raketter, skal ikke ha begynt å ule, da prosjektilene ikke var på vei mot et befolket området. Heller ikke rakettforsvaret Iron Dome, som kalkulerer hvor rakettene treffer, ble aktivert.

Ingen gruppering har foreløpig tatt på seg ansvaret for rakettangrepet, som kommer bare timer etter at Den islamske staten (IS) i Sinai beskyldte Israel for å ha drept fem av deres medlemmer i et luftangrep. IDF har ikke kommentert angrepet.

Tidligere i måneden skjøt den samme grupperingen fire raketter mot den israelske feriebyen Eilat. Tre av de fire rakettene ble stoppet av rakettforsvarssystemet. Den siste landet utenfor byen. Ingen personer ble fysisk skadet i det angrepet, som var det første mot Eilat siden 2014, men flere ble behandlet for sjokkskader.

Det har de siste årene vært flere blodige kamper mellom Den islamske staten i Sinai og det egyptiske forsvaret. I januar beordret Israel alle sine statsborgere på Sinaihalvøya til å forlate området umiddelbart på grunn av sikkerhetssituasjonen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart