Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus

En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)
En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)
Israelske ledere støtter USAs bombeangrep på Syria etter tirsdagens gassangrep på sivile.

Natt til fredag skal USA ha gjennomført et omfattende missilangrep mot en flybase i Syria. Nesten 60 Tomahawk-missiler ble avfyrt fra to amerikanske marinefartøy i Middelhavet og førte til omfattende skader på den regimevennlige flybasen. Det er også kommet rapporter om at flere soldater på flybasen er blitt skadet eller drept.

Flere israelske ledere uttaler seg fredag morgen positivt om det amerikanske angrepet på nabolandet. De mener det sender et viktig signal etter det kjemiske angrepet mot sivile i Idlib på tirsdag. Både israelske og amerikanske myndigheter mener det syriske regimet var ansvarlig for gassangrepet. Minst 86 mennesker ble drept, 27 av dem barn, angivelig av nervegassen sarin, skriver Times of Israel.

– Både i ord og handling har president Trump i dag sendt en kraftig og klar beskjed om at spredning av kjemiske våpen ikke vil bli tolerert. Vi håper dette vil bli lagt merke til ikke bare i Damaskus, men også i Teheran, Pyongyang og i resten av verden, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

Den israelske hæren skal ha blitt varslet av amerikanske myndigheter før de gjennomførte bombeangrepet mot Syria. Den israelske presidenten Reuven Rivlin sier angrepet var «et passende svar på en slik utenkelig brutalitet og et eksempel for hele den frie verden». Også opposisjonsleder Isaac Herzog støtter det amerikanske angrepet og skriver på Twitter at det kom «til rett tid og på rett plass».

– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus, skriver han.

Reaksjonene i Israel har vært sterke etter gassangrepet. Rivlin trakk fram minnet om holocaust og mente Israel ikke kunne forbli likegyldig til gassing av sivile mennesker.

– Som et folk som overlevde de verste grusomheter, som stod opp fra asken og ble en sterk og trygg nasjon, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe de overlevende fra grusomhetene i Syria. Vi vet så alt for godt hvor farlig taushet kan være, og vi vil ikke forbli tause, uttalte presidenten etter tirsdagens kjemiske angrep.

Flere internasjonale ledere har støttet fredagens amerikanske angrep på Syria, mens Russland reagerer sterkt og mener angrepet skader forholdet deres til USA.

 

[youtube width=»480″ height=»366″]https://www.youtube.com/watch?v=XkebIYKqbLI[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart