En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)
En Tomahawk-missil fra det amerikanske fartøyet USS Porter er på vei mot en flybase i Syria. (Foto: Ford Williams/Flickr)

– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus

Israelske ledere støtter USAs bombeangrep på Syria etter tirsdagens gassangrep på sivile.

Natt til fredag skal USA ha gjennomført et omfattende missilangrep mot en flybase i Syria. Nesten 60 Tomahawk-missiler ble avfyrt fra to amerikanske marinefartøy i Middelhavet og førte til omfattende skader på den regimevennlige flybasen. Det er også kommet rapporter om at flere soldater på flybasen er blitt skadet eller drept.

Flere israelske ledere uttaler seg fredag morgen positivt om det amerikanske angrepet på nabolandet. De mener det sender et viktig signal etter det kjemiske angrepet mot sivile i Idlib på tirsdag. Både israelske og amerikanske myndigheter mener det syriske regimet var ansvarlig for gassangrepet. Minst 86 mennesker ble drept, 27 av dem barn, angivelig av nervegassen sarin, skriver Times of Israel.

– Både i ord og handling har president Trump i dag sendt en kraftig og klar beskjed om at spredning av kjemiske våpen ikke vil bli tolerert. Vi håper dette vil bli lagt merke til ikke bare i Damaskus, men også i Teheran, Pyongyang og i resten av verden, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

Den israelske hæren skal ha blitt varslet av amerikanske myndigheter før de gjennomførte bombeangrepet mot Syria. Den israelske presidenten Reuven Rivlin sier angrepet var «et passende svar på en slik utenkelig brutalitet og et eksempel for hele den frie verden». Også opposisjonsleder Isaac Herzog støtter det amerikanske angrepet og skriver på Twitter at det kom «til rett tid og på rett plass».

– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus, skriver han.

Reaksjonene i Israel har vært sterke etter gassangrepet. Rivlin trakk fram minnet om holocaust og mente Israel ikke kunne forbli likegyldig til gassing av sivile mennesker.

– Som et folk som overlevde de verste grusomheter, som stod opp fra asken og ble en sterk og trygg nasjon, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe de overlevende fra grusomhetene i Syria. Vi vet så alt for godt hvor farlig taushet kan være, og vi vil ikke forbli tause, uttalte presidenten etter tirsdagens kjemiske angrep.

Flere internasjonale ledere har støttet fredagens amerikanske angrep på Syria, mens Russland reagerer sterkt og mener angrepet skader forholdet deres til USA.

 

[youtube width=»480″ height=»366″]https://www.youtube.com/watch?v=XkebIYKqbLI[/youtube]

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart