Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel ødela 100 missiler inne i Syria

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
I forrige måneds flyangrep stanset den israelske hæren en stor våpenleveranse til Hizbollah.

Det israelske luftforsvaret ødela rundt 100 syriske missiler i sitt angrep på en våpenkonvoi inne i Syria i mars 2017. En stor del av missilene var på vei til terrorgruppen Hizbollah i Libanon, sier en høytstående offiser til Ha’aretz.

Offiseren, som ikke blir navngitt av avisen, sier derimot ingenting om hva slags type missiler som ble ødelagt. Israel innrømmet etter angrepet at det var de som sto bak. En slik bekreftelse er sjelden, selv om Israel blir beskyldt for flere angrep. Kilden til Ha’aretz sier at det israelske forsvaret har handlet tilsvarende i flere situasjoner.

Da de israelske jagerflyene var på vei tilbake fra angrepet på våpenkonvoien i midten av mars, ble de beskutt av syrisk antiluftmissiler. Det var den mest alvorlige hendelsen mellom Israel og Syria siden den syriske borgerkrigen startet for rundt seks år siden. Det israelske rakettforsvaret Arrow skjøt ned en syrisk missil, mens de andre landet i et øde område. Ingen av de israelske flyene ble truffet.

Ifølge den anonyme offiseren skal det syriske regimet ha visst at deres utdaterte missiler ikke ville treffe de israelske flyene, men mener angrepet reflekterer Syrias forsterkede selvtillit på grunn av støtte fra Russland, Iran og Hizbollah.

Offiseren sier også at situasjonen i Nord-Korea kan påvirke Israels sikkerhetssituasjon. En konfrontasjon mellom Washington og Pyongyang vil flytte USAs oppmerksomhet bort fra Midtøsten og minske deres innflytelse over regionen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart