Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Dere fortjener å få Nobels fredspris

Conan O'Brien snakker med sosialarbeider Fares Issa. I midten en syrisk gutt som har fått hjelp på sykehuset. (Foto: Privat)
Conan O'Brien møtte syrere som fikk behandling på israelske sykehus. (Foto: Privat)
Talkshow-verten Conan O'Brien skryter av israelske leger som behandler skadde syrere.

Den amerikanske komikeren og talkshow-verten Conan O’Brien er for tiden i Israel for å spille inn en episode av programmet Conan uten grenser. Torsdag var han på Safed’s Ziv medisinske senter i Nord-Israel. Siden den syriske borgerkrigen brøt ut for seks år siden, har flere tusen syrere fått behandling på israelske sykehus.

– Jeg er overrasket og begeistret over det som blir gjort her på Ziv-sykehuset for et folk fra nabolandet som er deres fiende. Jeg synes dere fortjener å motta Nobels fredspris, sa O’Brien til de ansatte på sykehuset, skriver avisen Jerusalem Post.

Syria og Israel har utkjempet flere kriger mot hverandre og landene er fortsatt formelt i krig. Likevel har alle sårede syrere som har kommet til den israelske grensen fått behandling av israelsk helsepersonell. O’Brien snakket med flere av syrene på sykehuset. De var opplært til å hate Israel og se på landet som en fiende.

Ledelsen ved det israelske sykehuset håper besøket til den amerikanske talkshow-verten kan gi økt fokus på tragedien i Syria, og gi mer anerkjennelse til det humanitære arbeidet som Ziv-sykehuset og staten Israel gjør for krigens ofre.

– Jeg er bare en av de mange fantastiske og moralske medarbeiderne på sykehuset som følger humanitære prinsipper og legens ed om å hjelpe alle i nød, sier doktor Alejandro Roizentol i en samtale med den amerikanske kjendisen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart