Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Bombet kjemisk våpenfabrikk i Syria

Israelske jagerfly skal ha bombet dette militære anlegget nord i Syria. Det mistenkes produksjon av kjemiske våpen på anlegget. (Foto: Google Earth)
Israelske jagerfly skal ha bombet dette militære anlegget nord i Syria. (Foto: Google Earth)
Israelske jagerfly skal ha angrepet et militært anlegg som produserte kjemiske våpen.

Israelske jagerfly skal torsdag 7. september ha angrepet en våpenfabrikk i det nordlige Syria hvor regimet skal ha lagret kjemiske våpen og missiler. Det melder både internasjonale og israelske medier, blant dem avisen Times of Israel.

Den syriske hæren har bekreftet at et militæranlegg i nærheten av Masayf er blitt bombet, og sier at angrepet ble utført av israelske jagerfly. To personer ble drept. Den syriske hæren advarer om at angrepet kan få alvorlige konsekvenser.

Opposisjonskilder i Syria sier til israelsk radio at luftangrepet i Syria ødela et våpenlager som blant annet inneholdt missiler med kjemiske stridshoder. De skulle etter planen leveres til den iransk-støttede Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.

Målet for angrepet skal ha vært Scientific Studies and Research Center (CERS), som ligger i den nordlige Hama-regionen. CERS er et syrisk myndighetsorgan som lenge er blitt knyttet opp mot produksjon av kjemiske våpen.

Kilder som Times of Israel har vært i kontakt med sier at det syriske regimet skal ha gjemt flere kjemiske våpen her som ikke ble gjort tilgjengelig for internasjonale inspektører, da de skulle sikre ødeleggelsen av Syrias kjemiske våpen i 2014.

Opposisjonen i Syria har de siste månedene påstått at Maysaf og andre CERS-anlegg har jobbet sammen med iranske spesialister for å utvikle kjemiske våpen som kan monteres på missiler. Israel frykter at våpnene skal havne i hendene til terrorgruppene Hizbollah og Hamas, som vil bruke disse til å angripe Israel.

Ubekreftet libanesiske rapporter antyder at Israel også skal ha angrepet en konvoi som tilhørte den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Det israelske forsvaret har foreløpig ikke kommentert meldingene i israelske og internasjonale medier.

Det israelske forsvaret gjennomfører i disse dager den største militære øvelsen på nesten 20 år. Scenarioet er en krig mot nettopp Hizbollah-militsen i Libanon.

Selv om det israelske forsvaret har jobbet aktivt med å forhindre våpenleveranser fra Iran til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon, anslås det at den libanesiske terrorgruppen har mellom 100.000 og 150.000 raketter i sitt arsenal.

Fire israelske jagerfly skal ha deltatt i en bombeaksjon i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel skal ha stanset nesten 100 våpenleveranser i løpet av de fem siste årene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart