Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sunnaas sykehus fikk israelsk gå-robot

Ryggmargsskadde Knut Ølstad tester ut ReWalk mens ambassadør Raphael Shutz følger med. (Foto: Den israelske ambassaden)
Ryggmargsskadde Knut Ølstad tester ut ReWalk mens ambassadør Raphael Shutz følger med. (Foto: Den israelske ambassaden)
Den moderne teknologien er en gave fra Israel og Stiftelsen Morgenstjernen.

Israel og Stiftelsen Morgenstjernen har donerert den israelske nyvinningen ReWalk eksoskjelett til Sunnaas sykehus. Gaven ble overrakt sykehuset av Eirik Daniel Hansen i Stiftelsen Morgenstjernen og Israels ambassadør Raphael Schutz.

– ReWalk er utviklet i Israel, og er et eksempel på det høyteknologiske og innovative miljøet i landet som har flest oppstartsselskaper per innbygger i hele verden. Sunnaas er en ledende aktør innen rehabilitering, og vi håper eksoskjelettet kan bidra godt i sykehusets viktige arbeid. Vi er svært glade over å se at roboten allerede er i bruk, forteller ambassadør Raphael Schutz i en pressemelding.

Den israelske teknologien gjør det mulig for personer med ryggmargsskader å stå oppreist, gå og snu seg rundt. Ja, til og med å gå i trapper. ReWalk Robotics er verdensledende på dette feltet, og i 2013 deltok testpiloten i Tel Aviv Maraton.

Roboter kan åpne nye muligheter for personer med svekket funksjonsnivå etter skader. Utprøving av robotteknologi er viktig for Sunnaas sykehus, landets største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering. Apparatet monteres på kroppen og gir kraft til hofte- og knebevegelser. Med opplæring og trening kan personen selv styre roboten, som har 200 individuelle tilpasninger.

– Sunnaas sykehus er svært takknemlig for denne gaven fra Israel og Stiftelsen Morgenstjernen. Vi jobber for å hjelpe personer med skader i bevegelsesapparatet til et aktivt liv og samfunnsdeltakelse. Slike gå-roboter kan bli viktige hjelpemidler, men vi trenger mer erfaring. Utprøving av ReWalk og en tilsvarende robot vi har jobbet med en stund, gir verdifull kunnskap som Sunnaas vil bruke og spre til andre behandlingsmiljøer, sier Einar Magnus Strand, sykehusdirektør ved Sunnaas.

De siste ukene har en gruppe fysioterapeuter og ryggmargsskadde Knut Ølstad testet gå-roboten. Personell fra ReWalk Robotics har trent sykehusets personale.

ReWalk eksoskjelett skal også presenteres under Norges største teknologi- og forskningsfestival Cutting Edge i Forskningsparken i Oslo tirsdag 26. september med scenearrangement og stand.

Her kan du se sykehusets første test av teknologien:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart