Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Slik så det ut da Israel vant gull i judo

Da den israelske utøveren vant gull ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist, og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)
Da den israelske utøveren vant gull, ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)
Ser du hva som er galt med dette bildet?

Den israelske judoutøveren Tal Flicker vant torsdag gull i turneringen Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene. Vanligvis spilles nasjonalsangen til ære for vinneren, men arrangøren nektet å spille den israelske nasjonalsangen Hatikva. Flicker måtte selv synge nasjonalsangen under medaljeseremonien.

– Israel er mitt land og jeg er stolt over å være israeler. Jeg sang Hatikva av hele mitt hjerte. Jeg er stolt av mitt land, forteller gullvinneren til avisen Times of Israel.

I tillegg måtte israeleren feire seieren under flagget til Det internasjonale judoforbundet, fordi arrangørene nektet å heise det israelske flagget.

Med gullmedaljen hengende rundt halsen sang den israelske judoutøveren sin egen versjon av Hatikva mens hymnen til judoforbundet ble spilt i bakgrunnen. Den kvinnelige utøveren Gili Cohen vant bronsje i sin klasse. Heller ikke under hennes medaljeseremonien ble det israelske flagget heist til hennes ære.

På forhånd hadde de israelske utøverne fått beskjed om at de ikke fikk konkurrere med israelske symboler. Ingen andre utøvere ble utsatt for en slik diskriminering.

Forbudet mot israelske symboler kom til tross for at Det internasjonale judoforbundet på forhånd hadde bedt om at israelske utøvere skulle få likeverdig behandling.

De israelske utøverne ble utsatt for det samme i Abu Dhabi i 2015.

Her er en video fra medaljeseremonien til den israelske utøveren;


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart