Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Libanons hærsjef sier soldatene må være forberedt på et israelsk angrep

Libanons væpnede styrker har fått beskjed om å være forberedt på et angrep fra Israel. (Foto: Skjermdump YouTube)
Libanons væpnede styrker har fått beskjed om å være forberedt på et angrep fra Israel. (Foto: Skjermdump YouTube)
Nærmer det seg en ny væpnet konflikt mellom Israel og Libanon?

Sjefen for Libanons væpnede styrker, general Joseph Aoun, ber sine tropper om å være «fullt forberedt» på konfrontasjon med Israel som følge av den økende spenningen i regionen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

– Jeg ber dere om å være forberedt på å konfrontere den israelske fiendens trusler og krenkelser, sa Aoun i en tale på Libanons 74. uavhengighetsdag.

I talen kom generalen også med påstander om at Israel har «fiendtlige intensjoner mot Libanon, det libanesiske folket og den libanesiske hæren».

Sannheten er heller at Hizbollah og Iran har krigsplaner mot Israel.

Aoun ba også soldatene om å implementere FN-resolusjon 1701, med FNs hjelp, for å «bevare stabiliteten» i regionen. Resolusjon 1701 endte Libanon-krigen i 2006 mellom Israel og den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Ifølge FN-resolusjonen skulle Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen har titusenvis av soldater og over 100.000 raketter. (Foto: YouTube)
Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen har titusenvis av soldater og over 100.000 raketter. (Foto: YouTube)

Ironisk nok har Hizbollah fått et arsenal på rundt 150.000 kort-, mellom- og langdistanseraketter, i tillegg til 50.000 væpnede soldater, siden den gang.

Aouns oppfordring om at soldatene må være forberedt på et israelsk angrep kommer etter lengre tid med økende spenning mellom Israel og Hizbollah, i tillegg til en pågående politisk krise mellom Libanon og Saudi-Arabia.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman har anklaget den libanesiske hæren og terrorgruppen Hizbollah for å være sammensveiset.

Den arabiske liga fordømte nylig Iran og den iransk-støttede Hizbollah-militsen. De mener de bidrar til å spre terrorisme og ustabilitet i Midtøsten.

Store styrker deltar i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. Landet forbereder seg på krig mot Hizbollah. (Foto: IDF)
Store styrker deltok i sommer i den største militære øvelsen i Israel på nesten 20 år. (Foto: IDF)

Israel sier det er helt uaktuelt at Hizbollah, som har kjempet på Assad-regimets side i den syriske borgerkrigen, skal få lov til å etablere seg langs den syriske grensen mot Israel. Israel har sagt at ethvert angrep fra den libanesiske Hizbollah-militsen vil bli sett på som et angrep fra selve Libanon.

Men til tross for den økende krigsretorikken har både Israel og Hizbollah sagt at de ikke er interessert i en krig – for øyeblikket. Likevel er begge parter forberedt på at krigshandlinger kan bryte ut. I sommer gjennomførte Israel sin største militærøvelse på 20 år. Scenarioet: Et angrep fra Hizbollah.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart