Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført luftangrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

Sier Israel angrep syrisk våpenlager

Flere jagerfly skal ha blitt brukt i angrepet, ifølge den syriske hæren.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Israel angrep natt til tirsdag 9. januar et våpenlager tilhørende den syriske hæren utenfor Damaskus, ifølge den syriske hæren. Angrepet skal ha blitt utført med både jagerfly og bakke-til-bakke-missil. Ifølge den syriske hæren ble flere missiler stoppet av deres eget luftforsvarssystem.

Kilder i den syriske opposisjonen sier til den israelske avisen Ha’aretz at fire israelske jagerfly gjennomførte angrepet mot våpenlageret. Øyenvitner skal ha hørt kraftige eksplosjoner i området. Lageret som ble angrepet, er kjent for å være et oppbevaringssted for Scud-missiler. Det var slike missiler Saddam Hussein skjøt mot Israel under Gulfkrigen i 1991.

Søndag 7. januar var det israelske sikkerhetskabinettet samlet til et langt møte om situasjonen langs den libanesiske og syriske grensen. Høytstående israelske tjenestemenn, som Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman, uttrykte under møtet stor bekymring over utviklingen langs den nordlige grensen med tanke på Irans innflytelse i området.

Israel er bekymret for at Iran både lagrer og produserer våpen i Syria og Libanon. Våpen som skal bli brukt i en framtidig krig mot den jødiske staten.

I desember 2017 ble tolv iranere drept da Israel skal ha bombet en iransk militærbase i Syria, bare 50 kilometer fra den israelske grensen.

Iransk tilstedeværelse langs den israelske grensen er en rød linje for Israel, som advarer om at det kan bli krig hvis ikke Iran trekke seg ut av Syria.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart