Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. Det har ingen fått lov til tidligere. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)
Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)

Historisk avtale med Saudi-Arabia

For første gang får et flyselskap lov til å fly over Saudi-Arabia på vei til Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det indiske flyselskapet Air India bekrefter at de vil starte en direkterute mellom Tel Aviv og Dehli, etter at de har fått en historisk tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom. Det er første gang et flyselskap har fått lov til å fly over Saudi-Arabia for å komme til Israel, skriver Times of Israel.

Tillatelsen markerer et vendepunkt fra Gulf-landet, som tidligere ikke tillot flyreiser til og fra Israel gjennom sitt luftrom. Som mange andre land i Midtøsten har ikke Saudi-Arabia noen diplomatiske forbindelser med Israel.

Men de siste årene har forholdet mellom landene begynt å bli bedre.

Den historiske avtalen gjør at flyturen mellom India og Israel vil bli to timer kortere, fordi pilotene ikke lenger må fly rundt Saudi-Arabia. Avtalen er også et klart tegn på at Israel har lykkes i arbeidet med å forbedre sine forbindelser til det mektige Gulf-landet.

Det israelske flyselskapet El Al er de eneste som per dags dato tilbyr direkterute mellom Israel og India. De har frem til nå måtte fly over Rødehavet og rundt Den arabiske halvøy for å unngå saudiarabisk luftrom. Nå håper også de på tillatelse til å fly over Saudi-Arabia.

El Als administrerende direktør, Gonen Usishkin, mener det vil være brudd på internasjonale regler hvis ikke de får den samme muligheten til å fly over Saudi-Arabia og mener det vil gi konkurrentene en urettferdig fordel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart