Iran er rammet av tørke og enkelte anklager Israel for å stå bak. Dette bildet er fra Teheran i 2016. (Foto: Flickr/CC)
Iran er rammet av tørke og enkelte anklager Israel for å stå bak. Dette bildet er fra Teheran i 2016. (Foto: Flickr/CC)

Anklager Israel for å stjele regnskyer

En iransk general mener Israel har skylden for tørken i landet.

Den islamske republikken Iran er rammet av tørke og det har skapt mangel på vann. Nå beskylder en iransk general Israel for å manipulere været slik at det ikke regner. Han sier Israel stjeler Irans skyer, skriver Yedioth Ahronoth.

– Det er mistenkelig hvordan klimaet i Iran har endret seg. Vi mistenker at utenlandsk innblanding har spilt en rolle i klimaendringene, sa general Gholam Reza Jalali, leder av Irans sivilforsvar, på en pressekonferanse.

Han påstår at en vitenskapelig studie i Iran bekrefter påstanden.

– Israel og et annet land i regionen har samarbeidet slik at at skyene i Iran ikke kan slippe løs regnet, sa han til iranske journalister.

Gholam Reza Jalali mener Israel rett og slett stjeler både regn og snø fra Iran. (Foto: Skjermdump YouTube)
Gholam Reza Jalali mener Israel rett og slett stjeler både regn og snø fra Iran. (Foto: Skjermdump YouTube)

Han mener både skyer og snø er stjålet. Han viste til at alle fjelltopper over 2200 meter fra Afghanistan til Middelhavet er dekket med snø, utenom i Iran. Men anklagene hans får ikke støtte av meteorologisk institutt i Iran.

– General Jalali har sannsynligvis dokumenter som jeg ikke kjenner til, men på bakgrunn av meteorologisk kunnskap er det ikke mulig for et land å stjele verken snø eller skyer, sier Ahad Vazife, leder av meteorologisk institutt.

Han sier Iran lider av en langvarig tørke som også har rammet andre land.

– Slike anklager løser ikke noen av våre problemer, men tvert imot skader det arbeidet med å finne en løsning på denne utfordringen, sier Vazife.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu publiserte i juni en video hvor han kom med et tilbud til Iran om å hjelpe dem med å skaffe nok vann.

Det er ikke første gang det kommer anklager fra Iran om at noen påvirker været deres. I 2011 anklaget landets tidligere president Mahmoud Ahmadinejad vestlige land for å forårsake tørke i Iran og mente europeiske land brukte spesialutstyr for å tvinge skyene til å slippe regnet over Europa.

Men det er ikke bare i Iran det kommer anklager om at noen kontrollerer været. I mars ble det bråk da en politiker i USA antydet på Facebook at rike jøder styrer været og at jøder forårsaket en uventet snøstorm i landet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart