Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel angrep syriske mål ved grensen

Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført luftangrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)
Bombet tre militære utposter etter at en drone krenket israelsk territorium.

Det israelske luftforsvaret (IAF) gjennomførte natt til torsdag flere luftangrep i det sørlige Syria. Målene var tre regimeposisjoner i Quneitra-regionen nær grensen mot Israel. Angrepet skjedde bare timer etter at en syrisk drone ble skutt ned av det israelske militæret i israelsk luftrom, skriver Times of Israel.

«Jagerfly fra den israelske fienden avfyrte en rekke missiler mot militærets posisjoner i Quneitra», rapporterer det statlige syriske nyhetsbyrået SANA.

Det israelske militæret har siden bekreftet angrepet på den syriske siden av Golan og sier at det var en respons på at en syriske drone infiltrerte Israel.

Statsdrevne SANA hevdet at syrisk luftforsvar blokkerte det innkommende missilangrepet, men et videoopptak publisert av det israelske forsvaret (IDF) viser at missilene treffer sine tre mål og forårsaker store eksplosjoner.

IDF sier i en uttalelse etter angrepet at de vil «fortsette å handle bestemt og resolutt mot ethvert forsøk på å krenke israelsk suverenitet».

Det var onsdag ettermiddag at en drone kom fra syrisk luftrom og inn i Israel. 10 kilometer inne i Israel ble dronen skutt ned av en Patriot-missil. Restene av dronen styrtet i Genesaretsjøen. Dette skjedde samtidig som statsminister Benjamin Netanyahu var i Moskva for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria med Russlands president Vladimir Putin.

Ifølge rapporter skal Netanyahu ha sagt til Putin at Israel ikke vil gjøre noe for å felle Assad-regimet, men at Russland må få Iran ut av landet.

I februar ble en iransk drone skutt ned etter å ha infiltrert israelsk territorium fra Syria. Den gangen var dronen utstyrt med eksplosiver. Det israelske forsvaret svarte med å bombe den syriske flyplassen som dronen skal ha kommet fra. I angrepet som også skal ha satt betydelige deler av Syrias luftforsvar ut av spill, styrtet et israelsk F-16 fly etter å ha fått skader fra et bakke-til-luft missil som eksploderte i nærheten av flyet.

Situasjonen ved grensen mellom Syria og Israel er spent. Nylig sa en iransk toppgeneral at styrker i Syria bare venter på ordre om å utslette Israel.

Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin møttes onsdag for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin møttes onsdag for å diskutere Irans tilstedeværelse i Syria. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart