Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Rekordlav støtte til tostatsløsning

Israels versjon. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Nå støtter under halvparten av israelerne en tostatsløsning, ifølge en fersk spørreundersøkelse. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Både israelere og palestinere mister troen på en framtidig tostatsløsning.

Støtten til en tostatsløsning i den israelsk-palestinske konflikten er på det laveste nivået på to tiår, ifølge en undersøkelse gjengitt i Jerusalem Post.

Bare 49% av israelerne og 43% av palestinerne støtter en slik løsning i dag, ifølge undersøkelsen som ble avsluttet i juni. Til sammenligning var det 71% av israelerne og 57% av palestinerne som støttet en tostatsløsning i 2010.

Det er Dr. Khalil Shikaki, direktør ved Palestinian Center for Policy and Survey Research i Ramallah og Dr. Dahlia Scheindlin fra Tami Steinmetz Center for Peace Research ved universitet i Tel Aviv som har stått bak undersøkelsen. De har utført en felles undersøkelse de siste åtte årene.

Til tross for at støtten til en tostatsløsning er på full fart nedover er det likevel den mest populære planen for å løse den israelsk-palestinske konflikten.

19% av israelske jøder foretrekker derimot en enstatsløsning, mens 15% støtter annektering uten å gi palestinere fulle rettigheter. 8% mener den beste løsningen på konflikten er å fordrive palestinerne.

På palestinsk side er det 9% som foretrekker en enstatsløsning. 17% ønsker å løse konflikten ved å fordrive jødene fra området. 8% mener det beste er å opprette en stat i det «historiske Palestina» uten fulle rettigheter til jøder.

Tallene er basert på en ansikt-til-ansikt spørreundersøkelse av 2150 palestinere i juni. 1403 palestinere ble intervjuet på Vestbredden, mens 747 av dem ble intervjuet på Gaza. 1600 israelere ble intervjuet over telefon. Det inkluderer 1200 israelske jøder, 200 israelske arabere og 200 israelske bosettere på Vestbredden. Feilmarginen er på 2,5 prosent.

Spørreundersøkelsen er sponset av EU, FN og Japan.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart