Forsvarsminister Avigdor Lieberman tror de siste ukers uroligheter langs Gazastripen nå er over. (Foto: Flickr)
Avigdor Liberman trekker seg som forsvarsminister etter uenighet med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Flickr)

– Vi vil møte enhver iransk trussel

Forsvarsminister Avigdor Lieberman svarer på Irans utplassering av missiler i Irak.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman antyder at Israel kan komme til å angripe iranske mål i Irak, dager etter at det ble kjent at Teheran har gitt ballistiske missiler og trening til lojal sjiamilits i landet, skriver Ha’aretz.

– Når et gjelder trusselen fra Iran, så har vi ikke begrenset oss til Syria. Bare så det er klart, sa Lieberman på en konferanse organisert av Hadashot.

På spesifikt spørsmål om dette også gjelder Irak, svarte Lieberman:

– Jeg sier at vi vil møte enhver iransk trussel, uansett hvor den kommer fra. Vi forbeholder oss retten til å handle… og enhver trussel som dukker opp vil bli tatt hånd om, sa den israelske forsvarsministeren i sitt utdypende svar.

I forrige uke ble det kjent at Iran, ifølge iranske, irakiske og vestlige kilder, har gitt flere titalls ballistiske missiler til lojal sjiamilits i Irak. Disse missilene har kapasitet til å treffe Israel og Irans sunnimuslimske rival Saudi-Arabia. Sjiamuslimske Iran skal også ha hjulpet sin allierte milits med å bygge våpenfabrikker i landet og gitt dem opplæring i bruk av de nye våpnene.

Utplasseringen av missilene er ment å øke Irans mulighet til å slå tilbake mot et eventuelt vestlig eller arabisk angrep, i tillegg til å avskrekke. Iran har avvist rapportene og mener det dreier seg om skremselspropaganda.

Sjiamuslimske Iran har lenge brukt lojal sjiamuslimsk milits til å angripe sine fiender. Blant annet skal nye dokumenter ha avslørt at Iran var dypt involvert i de irakiske sjiamuslimske militsenes angrep på amerikanske soldater i årene etter den amerikanske invasjonen av Irak i 2003.

Zelzal-missiler er blant typen som Iran nå skal ha utplassert i Sør- og Vest-Irak. (Foto: Wikipedia(
Zelzal-missiler er blant typen som Iran nå skal ha utplassert i Sør- og Vest-Irak. (Foto: Wikipedia(

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart