Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Dersom konflikten med USA eskalerer kan Iran velge å angripe Israel

Israels energiminister Yuval Steinitz. (Foto: GPO)
Israels energiminister Yuval Steinitz. (Foto: GPO)
Israels energiminister Yuval Steinitz advarer mot trusselen fra Iran.

De siste dagene har konflikten mellom Teheran og Washington eskalert. USA har trappet opp økonomisk og militært press, samtidig som president Donald Trump torsdag oppfordret iranske ledere til å gå i dialog om atomprogrammet. Yuval Steinitz, Israels energiminister og medlem av sikkerhetsutvalget i regjeringen, frykter at Iran vil la det gå ut over Israel dersom konflikten fortsetter å tilspisse seg.

– Dersom det en slags oppflamming mellom Iran og USA, eller mellom Iran og deres naboer, utelukker jeg ikke at de vil sette i gang Hizbollah og Islamsk Jihad fra Gaza, eller at de vil forsøke å avfyre raketter fra Iran mot Israel, sa Steinitz søndag, ifølge Israel Hayom. Iran sponser terrorgruppene Hizbollah og Islamsk Jihad.

De siste årene, i samarbeid med lokale militser, forsterket med shia-muslimske fremmedkrigere fra flere land, har Iran hatt suksess i å ta kontroll over større områder i Jemen og Irak. Iranernes fremstøt er motivert av å fremme shia-muslimsk tro og levesett og styrke shia-muslimske minoriteter i den arabiske verden. Men målet er også å skape regionalt hegemoni, og her henter iranerne inspirasjon fra sin historie tilbake til det persiske imperiet. «Perserne har en rik kultur og lang historie som overgår alt noe arabisk land kan vise til, kanskje med unntak av Egypt,» skriver Yaacov Amidror.

Helt siden den islamske revolusjonen i 1979 har det vært et offisielt mål for Iran å ødelegge Israel.

– Fordi kampanjen mot Israel har religiøse motiver kan den av og til virke ulogisk. Iranerne, eller i det minste iranske beslutningstakere, vil investere store mengder energi og penger i denne kampanjen, selv med risiko for væpnet konflikt med Israel og til en høy pris. Dette på tross av at Israel og Iran ikke har noen betydningsfull konflikt over landområder, skriver Amidror.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart