Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Advarer Israels fiender: – Ikke test oss

IDF-sjef Aviv Kochavi sammen med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben-Gershom/GPO)
Benjamin Netanyahu sier det israelske forsvaret kan knuse landets fiender.

Israel har kapasitet til å forårsake enorme ødeleggelser. Derfor bør ikke våre fiender teste oss. Det sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en stor militærøvelse nord i landet onsdag, skriver avisen Jerusalem Post.

– Jeg er veldig imponert over å se forbedringen i IDFs beredskap, holdningene til soldatene og offiserer og spesielt IDFs styrke, sa Netanyahu, som fulgte den store øvelsen sammen med IDF-sjef Aviv Kochavi.

I oktober i fjor kom det israelske forsvarets Ombudsman, generalmajor Yitzhak Brick, med en rapport som hevdet at militærets beredskap var svekket. Under militærøvelsen onsdag sa Netanyahu, som også er fungerende forsvarsminister, at forsvarets beredskap var forbedret.

– Jeg hører våre naboer i nord, sør og øst true med å utslette oss. Jeg sier til våre fiender: IDF har slagkraft til å forårsake store ødeleggelser – ikke test oss, var Netanyahus klare advarsel til Iran, Hizbollah, Hamas og andre.

Det er økende bekymring blant israelsk og vestlig etterretning om at Iran kan initiere handlinger mot Israel for å eskalere konflikten med USA. Dette håper Iran skal tvinge den amerikanske ledelsen til å forhandle med dem.

Jagerfly, helikopter, fraktfly, droner, luftforsvaret og bakkestyrker har deltatt i øvelsen, som har pågått siden søndag. I øvelsen har forsvaret simulert kamphandlinger samtidig i Gaza, Syria og Libanon.

F-35 var blant jagerflyene som deltok i den store militærøvelsen, som pågikk i fire dager. (IDF Spokeperson)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart