Suheib Yousef, sønn til en av Hamas' grunnleggere, har forlatt terrorgruppen. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Nok en «sønn av Hamas» har forlatt terrorgruppen

Suheib Yousef ble lei av den omfattende korrupsjonen han fikk se i Hamas.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er ikke hver dag at et Hamas-medlem vender terrororganisasjonen ryggen, flykter til Sørøst-Asia og bestemmer seg for å avsløre korrupsjon og spionasje i et intervju med en israelsk TV-journalist. Men nå har det skjedd.

Og det som gjør saken enda mer utrolig er at avhopperen er sønnen til en av Hamas’ grunnleggere. Og for å toppe hele historien: dette er den andre sønnen til en av grunnleggerne av terrorgruppen som hopper av og går ut offentlig med sin private historie, skriver nettavisen Times of Israel.

Suheib Yousef, sønn av sjeik Hassan Yousef, er nemlig bror til Mosab Yousef, kjent som «Den grønne prinsen». Mosab jobbet undercover for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, og bidro til å avvergere flere terrorangrep under den andre intifada. Hans historie er kjent blant annet gjennom bøker og dokumentarer. Nå har broren fulgt i hans fotstpor. Suheib forlot sin posisjon i Tyrkia i all hemmelighet og flyktet til et ukjent land i Asia.

Etter å ha flyktet tok han kontakt med journalist Ohad Hemo i den israelske TV-kanalen Channel 12. I en større reportasje forteller Hamas-avhopperen sin historie. Blant annet fortalte han om hvordan Hamas’ «politiske gren» i Tyrkia i realiteten var en etterretningsoperasjon, hvor de spionerte på den politiske ledelsen i Ramallah, Israel og arabiske land. Suheib sier Hamas ikke jobber for det palestinske folks interesser – men for prestestyret i Iran.

– De jobber for utenlandske interesser. Dette er ikke for den palestinske saken. I stedet selger de informasjonen til Iran i bytte mot økonomisk bistand, sier han i intervjuet.

Dette var bare en av mange saker som gjorde at sønnen til en av Hamas’ grunnleggere valgte å snu ryggen til organisasjonen. Han sier det eneste målet terrorgruppen har er å spre sin innflytelse og kontroll til Vestbredden. Derfor brukte de basen i Tyrkia til å rekruttere personer på Vestbredden, også barn, til å gjennomføre terrorangrep mot israelere.

– Poenget med angrepene på Vestbredden er å drepe sivile. Ikke på grunn av motstand eller på grunn av Jerusalem. Ikke for å frigjøre palestinsk land – og heller ikke fordi de hater jøder. De gjør det fordi de ønsker å eksportere krisen fra Gaza til Vestbredden, sier Suheib i intervjuet med Channel 12.

Han skal også ha bygget opp et stort sinne mot høytstående Hamas-medlemmer, som lever et liv i luksus i Tyrkia mens mennesker på Gaza lider.

– Hamas-lederne [i Tyrkia] bor på flotte hoteller og luksusleiligheter, deres barn går på privatskoler og de blir godt betalt av Hamas. De får mellom 34.000 og 43.000 kroner i måneden, de har vakter, svømmebasseng og herreklubber, forteller han og fortsetter:

– Da jeg bodde i Tyrkia ble jeg sjokkert over Hamas-medlemmene. De spiste på de beste restaurantene, de betalte gjerne 1700 kroner for en middag. De elsket å invitere hverandre ut på luksusmåltider. De bruker 1700 kroner på én middagsrett, mens en familie på Gaza må leve på 800 kroner i måneden.

Gjennomsnittslønnen på Gaza, hvor arbeidsledigheten er på over 50 prosent, ligger på rundt 3000 kroner, ifølge det palestinske statistikkbyrået.

– Jeg ble født og oppvokst i Hamas og jeg jobbet for Hamas, men da jeg ble vitne til all korrupsjonen så valgte jeg å forlate dem og kutte alle bånd, sier Suheib, som ikke er bekymret, selv om Hamas vil ønske å drepe ham.

– Hvis de vil gjøre meg til en martyr, så blir jeg en martyr.

Mosad Yousef, kjent som «Den grønne prinsen», er broren til Suheib. Nå har begge forlatt Hamas.

Suheib sier han ønsker å avsløre korrupsjon for å hjelpe palestinerne.

– Problemet er at Hamas bruker vold for å holde på makten. Hvis Hamas ga fra seg makten, så ville det ikke være noen problemer, mener han.

I slutten av intervjuet slakter han organisasjonen han tidligere var en del av. Han mener de siste års opptøyer og angrep mot den israelske grensen viser at Hamas ikke bryr seg om sin egen befolkning. Han sier lederne av Hamas aldri ville sendt sine egne barn til å prøve å rive ned grensegjerdet.

– Hva tjener Hamas på disse angrepene? Ingenting. Det er en rasistisk terrororganisasjon som er skadelig for det palestinske folket, sier Suheib.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart