Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nok en «sønn av Hamas» har forlatt terrorgruppen

Suheib Yousef, sønn til en av Hamas' grunnleggere, har forlatt terrorgruppen. (Foto: Skjermdump Channel 12)
Suheib Yousef ble lei av den omfattende korrupsjonen han fikk se i Hamas.

Det er ikke hver dag at et Hamas-medlem vender terrororganisasjonen ryggen, flykter til Sørøst-Asia og bestemmer seg for å avsløre korrupsjon og spionasje i et intervju med en israelsk TV-journalist. Men nå har det skjedd.

Og det som gjør saken enda mer utrolig er at avhopperen er sønnen til en av Hamas’ grunnleggere. Og for å toppe hele historien: dette er den andre sønnen til en av grunnleggerne av terrorgruppen som hopper av og går ut offentlig med sin private historie, skriver nettavisen Times of Israel.

Suheib Yousef, sønn av sjeik Hassan Yousef, er nemlig bror til Mosab Yousef, kjent som «Den grønne prinsen». Mosab jobbet undercover for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, og bidro til å avvergere flere terrorangrep under den andre intifada. Hans historie er kjent blant annet gjennom bøker og dokumentarer. Nå har broren fulgt i hans fotstpor. Suheib forlot sin posisjon i Tyrkia i all hemmelighet og flyktet til et ukjent land i Asia.

Etter å ha flyktet tok han kontakt med journalist Ohad Hemo i den israelske TV-kanalen Channel 12. I en større reportasje forteller Hamas-avhopperen sin historie. Blant annet fortalte han om hvordan Hamas’ «politiske gren» i Tyrkia i realiteten var en etterretningsoperasjon, hvor de spionerte på den politiske ledelsen i Ramallah, Israel og arabiske land. Suheib sier Hamas ikke jobber for det palestinske folks interesser – men for prestestyret i Iran.

– De jobber for utenlandske interesser. Dette er ikke for den palestinske saken. I stedet selger de informasjonen til Iran i bytte mot økonomisk bistand, sier han i intervjuet.

Dette var bare en av mange saker som gjorde at sønnen til en av Hamas’ grunnleggere valgte å snu ryggen til organisasjonen. Han sier det eneste målet terrorgruppen har er å spre sin innflytelse og kontroll til Vestbredden. Derfor brukte de basen i Tyrkia til å rekruttere personer på Vestbredden, også barn, til å gjennomføre terrorangrep mot israelere.

– Poenget med angrepene på Vestbredden er å drepe sivile. Ikke på grunn av motstand eller på grunn av Jerusalem. Ikke for å frigjøre palestinsk land – og heller ikke fordi de hater jøder. De gjør det fordi de ønsker å eksportere krisen fra Gaza til Vestbredden, sier Suheib i intervjuet med Channel 12.

Han skal også ha bygget opp et stort sinne mot høytstående Hamas-medlemmer, som lever et liv i luksus i Tyrkia mens mennesker på Gaza lider.

– Hamas-lederne [i Tyrkia] bor på flotte hoteller og luksusleiligheter, deres barn går på privatskoler og de blir godt betalt av Hamas. De får mellom 34.000 og 43.000 kroner i måneden, de har vakter, svømmebasseng og herreklubber, forteller han og fortsetter:

– Da jeg bodde i Tyrkia ble jeg sjokkert over Hamas-medlemmene. De spiste på de beste restaurantene, de betalte gjerne 1700 kroner for en middag. De elsket å invitere hverandre ut på luksusmåltider. De bruker 1700 kroner på én middagsrett, mens en familie på Gaza må leve på 800 kroner i måneden.

Gjennomsnittslønnen på Gaza, hvor arbeidsledigheten er på over 50 prosent, ligger på rundt 3000 kroner, ifølge det palestinske statistikkbyrået.

– Jeg ble født og oppvokst i Hamas og jeg jobbet for Hamas, men da jeg ble vitne til all korrupsjonen så valgte jeg å forlate dem og kutte alle bånd, sier Suheib, som ikke er bekymret, selv om Hamas vil ønske å drepe ham.

– Hvis de vil gjøre meg til en martyr, så blir jeg en martyr.

Mosad Yousef, kjent som «Den grønne prinsen», er broren til Suheib. Nå har begge forlatt Hamas.

Suheib sier han ønsker å avsløre korrupsjon for å hjelpe palestinerne.

– Problemet er at Hamas bruker vold for å holde på makten. Hvis Hamas ga fra seg makten, så ville det ikke være noen problemer, mener han.

I slutten av intervjuet slakter han organisasjonen han tidligere var en del av. Han mener de siste års opptøyer og angrep mot den israelske grensen viser at Hamas ikke bryr seg om sin egen befolkning. Han sier lederne av Hamas aldri ville sendt sine egne barn til å prøve å rive ned grensegjerdet.

– Hva tjener Hamas på disse angrepene? Ingenting. Det er en rasistisk terrororganisasjon som er skadelig for det palestinske folket, sier Suheib.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart