Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

IDF: – Vi stanset droneangrep fra Irans revolusjonsgarde

Det israelske luftforsvaret har åpnet sin andre skvadron med F-35-jagerfly. Totalt har Israel bestilt 50 fly av denne typen. (Foto: IDF)
Det israelske luftforsvaret har åpnet sin andre skvadron med F-35-jagerfly. Totalt har Israel bestilt 50 fly av denne typen. (Foto: IDF)
Israelske styrker rammet lørdag mål i Syria for å stanse angrepsplaner til den iranske revolusjonsgarden.

To Hizbollah-folk og en iraner ble drept i israelske luftangrep mot en base i landsbyen Aqraba sørøst for Damaskus i Syria lørdag 24. august, ifølge en syrisk opposisjonsgruppe. Brigader Ronen Manelis, talsmann i IDF, sier Israel rammet iranske styrker, shia-militser og deres utstyr. Hensikten med operasjonen skal ha vært å stanse en Iran-ledet gruppe som forberedte droneangrep mot flere mål i Nord-Israel. Israel har gjennomført hundrevis av operasjoner mot Hizbollah- og Iran-mål i Syria de siste årene, men lørdag ble et angrep offisielt bekreftet. Det skjer ekstremt sjelden.

– For tredje gang på ett og et halvt år befinner Israel og Iran seg i en runde med trefninger og hevnangrep som i ekstreme tilfeller kan føre til en større konflikt, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Det Iran-planlagte droneangrepet skal ha blitt planlagt som en hevn mot Israels bombing av et våpenlager til en shia-milits i Irak 19. juli.

Leder for den iranske revolusjonsgarde, Qassem Soleimani, skal personlig ha vært involvert i planleggingen av angrepet, ifølge IDF-sjef Aviv Kochavi. Fire medlemmer av den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke, en divisjon primært ansvarlig for internasjonale militære og hemmelige operasjoner, skulle forme et lag som skulle styre kamikaze-droner fylt med eksplosiver.

Les mer: Hvorfor må Israel stanse Iran i Syria og Libanon?

Søndag morgen meldte libanesiske medier at to droner hadde krasjlandet i hovedstaden Beirut. En av dronene eksploderte i luften utenfor kontorer til Hizbollah-bevegelsen og gjorde skader på bygningen. En annen drone krasjet i nærheten. Hizbollah og den libanesiske hæren hevder de to dronene var israelske, men israelske eksperter mener bilder av den ene dronen tyder på at den var iransk.

– Bildene av dronen ser ut til å være en sivil drone med ekstremt begrenset rekkevidde som de israelske forsvarsstyrkene ikke vil være i stand til eller ikke ville være interessert i å bruke i en sensitiv operasjon som å gjøre etterretning nær Hizbollahs hovedkvarter, skriver Times of Israel.

Det er varslet at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah skal holde en tale om saken søndag ettermiddag.

Amerikanske etterretningskilder sa fredag til New York Times at Israel de siste ukene har gjennomført flere angrep mot iranske militære mål i Irak.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart