Det er uklart hva slags raketter som ble avfyrt mot Israel. Her illustrert ved en iransk Zelzal-rakett. (Foto: Wikipedia)

Pro-iransk milits i Syria avfyrte raketter mot Israel

Det israelske forsvaret melder om at rakettene ikke nådde målet sitt.

En Iran-støttet sjiamilits i Syria avfyrte flere raketter mot det nordlige Israel mandag morgen, men rakettene nådde ikke israelsk territorium, ifølge det israelske forsvaret. En milits som svarer til den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke skal ha avfyrt rakettene, skriver nettavisen Times of Israel.

Rakettene ble avfyrt fra et nabolag utenfor Syrias hovedstad Damaskus. Det skjedde samtidig som det kom meldinger om luftangrep mot en pro-iransk milits i det østlige Syria, hvor både den libanesiske terrorgruppen Hizbollah og irakiske Popular Mobilization Forces (PMF) holder til. 18 er meldt drept.

Det er ikke kjent hvem som har stått bak luftangrepet ved grensen mot Irak.

– Jagerfly, med foreløpig ukjent identitet, angrep kjøretøy og posisjoner til de iranske styrkene og militser som er lojale til dem. 18 krigere ble drept, men deres nasjonalitet er ukjent, sier Syrian Observatory for Human Rights.

PMF ble etablert i 2014 for å bekjempe Den islamske staten (IS) og består i all hovedsak av sjiamuslimsk milits . I dag er de formelt en del av Iraks væpnede styrker, men militsen får i stor grad sine ordre direkte fra Iran.

Den arabisk-språklige talspersonen til IDF skriver i en Twitter-melding at det syriske regimet «vil betale prisen» for å tillate Iran og deres støttespillere i å bruke Syria som en fremskutt base for angrep mot den jødiske staten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart