Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette våpenet er Irans nyeste trussel

Det iransk-produserte kryssermissilet Hoveyzeh ble tatt i bruk i 2019. Her fra en utstilling i Iran. (Foto: Wikipedia)
Den islamske republikken utvikler raketter som kan treffe hvor som helst i Midtøsten.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarer om at Iran jobber med å utvikle og utplassere nye presisjonsstyrte våpen som kan kan treffe hvor som helst i Midtøsten. Blant annet utplasserer Iran våpen i Jemen, hvor de er alliert med Houti-militsen, for å kunne treffe mål i Israel, skriver Times of Israel.

– De ønsker å utplassere rakettene i Irak og Syria. I tillegg vil de konvertere Hizbollahs arsenal på 130.000 raketter til presisjonsstyrte raketter. De har allerede begynt å utplassere nye våpen i Jemen, med mål om å nå Israel, sa Netanyahu på pressekonferanse med USAs finansminister Steven Mnuchin.

Netanyahu og Israel ønsker flere økonomiske sanksjoner for å bremse Iran.

Det er uklart hva slags strategisk fordel Iran ville fått med å angripe Israel fra Jemen, som ligger nesten dobbelt så langt fra Israel som Iran. Men det gjør at Israel får nok en front hvor de må beskytte seg mot iranske angrep. Det israelske luftforsvaret er allerede justert for å møte den nye trusselen.

Fra før forsyner Iran lojal sjiamilits i Libanon, Syria og Nord-Irak med våpen. I tillegg støtter de Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen. Den islamske republikken ønsker å bruke sine lojale støttespillere til å angripe Israel.

– Iran er den største trusselen mot stabilitet og fred i Midtøsten, sier Netanyahu, som vil at verdenssamfunnet skal stå mer opp mot Iran.

I september fikk et saudiarabiske oljeanlegg store skader etter et angrep ved bruk av drone og kryssermissil. Den iran-støttede Houti-militsen tok på seg ansvaret for angrepet, men USA, Saudi-Arabia, Storbritannia, Frankrike og andre mener det var Iran selv som stod bak angrepet – noe de nekter.

Mange frykter Iran vil utføre et lignende angrep på Israel, kanskje som et hevnangrep hvis Israel angriper Iran-lojal milits som forankrer seg i Syria. Kryssermissiler er svært vanskelig å stanse og vil kunne føre til store skader.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart