Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

En av Israels verste fiender drept i natt

Et brennende bilvrak ved flyplassen i Bagdad. Her ble Qassem Soleimani og flere andre drept. (Foto: Iraq Prime Minister)
Qassem Soleimani ble drept i et amerikansk luftangrep i Bagdad.

Qassem Soleimani, den mektige lederen av Irans Quds-styrke, ble drept i et luftangrep ved Bagdad internasjonale flyplass natt til fredag 3. januar. USA bekrefter at de står bak det målrettede angrepet, skriver Times of Israel.

– General Soleimani var aktiv i planer om å angripe amerikanske diplomater og soldater i Irak og over hele regionen. General Soleimani og hans Quds-styrke er ansvarlig for dødsfallene til hundrevis av amerikanske soldater og allierte og for å ha skadet tusenvis flere, sier Pentagon i en uttalelse.

Militslederen Abu Mahdi al-Muhandis og flere andre tilknyttet Iran ble også drept i angrepet. Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei advarer USA om at en «kraftig hevn venter» etter angrepet, som ble utført med en drone.

Soleimani har i årevis blitt sett på som hovedarkitekten bak Irans aktiviteter i Midtøsten, inkludert forsøkene på å få et militært fotfeste i Syria. Soleimani skal også personlig ha vært involvert i rakettangrep mot Israel, blant annet mot Hermonfjellet i januar 2019. Også i september ble det avfyrt raketter.

Den iranske generalen var også et viktig bindeledd mellom Iran og den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah i Libanon. Soleimani har forsøkt å hjelpe Hizbollah med å bygge sitt enorme arsenal av raketter om til presisjonsstyrte raketter, noe som vil være en stor trussel mot Israel.

Soleimani ble regnet som en av de største truslene mot den jødiske staten.

Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell kommentar på angrepet fra Israel, men israelske tjenestemenn har tidligere uttrykt bekymring for et iransk angrep mot Israel hvis Iran havner i en konflikt med USA. På grunn av den spente situasjonen er skianlegget på Hermonfjellet i Nord-Israel stengt av. Sikkerheten ved israelske ambassader verden over er styrket.

Soleimani var tett på den iranske utenriksministeren Javad Zarif og svarte personlig til Khamenei. Han ble regnet som en av de aller mektigste i Iran.

Qassem Soleimani hadde ansvaret for Irans operasjoner i Midtøsten og var en av landets mektigste menn.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart