Søk
Qassem Soleimani hadde ansvaret for Irans operasjoner i Midtøsten og var en av landets mektigste menn.

Helt fram til sin død jobbet Soleimani med å true Israel

Den iranske generalen hadde ansvaret for Irans oppbygging i Israels naboland Syria.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Lederen for den iranske revolusjonsgardens mektige Quds-styrke, general Qasem Soleimani, ble drept i et amerikansk droneangrep fredag 3. januar. Helt fram til sin død jobbet Soleimani med å styrke Irans trussel overfor Israel. I august 2019 var han personlig involvert i et forsøk på å sende «drapsdroner» mot Israel fra Syria. Den iranske generalen var på høyden av sin makt da han ble drept, skriver Seth Frantzman i avisen Jerusalem Post.

Israel mener han finansierte, trente og støttet sjiamuslimsk milits som skulle utføre droneangrepet mot Israel. Et israelsk luftangrep stanset angrepet før det ble iverksatt. Målet for droneangrepet var flere mål i Nord-Israel. Soleimani hadde tilsyn med hele operasjonen og sørget for at iranske eksperter ble sendt til Syria for å bistå lojal sjia-milits med angrepet.

Dager etter det planlagte angrepet kom Soleimani med trusler om utslettelse av Israel. Truslene ble fulgt av opp generalmajor Hossein Salami, som sa at utslettelse av Israel ikke lenger bare er en drøm, men «et oppnåelig mål».

Dette var bare et av flere tilfeller av økt spenning mellom Soleimani og Israel den siste tiden. Israels Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center og andre har gjennom omfattende dokumentasjon avdekket hvilke operasjoner og trusler Soleimani har vært involvert i.

Soleimani ble øverste leder for Quds-styrken, som styrer Irans operasjoner i utlandet, i 1998. Da var styrken allerede beryktet for å ha hjulpet den libanesiske terrorgruppen Hizbollah med angrepet på den israelske ambassaden i Buenos Aires i 1992. Soleimani fortsatte å bygge tette bånd til Hizbollah og sendte agenter fra den iranske revolusjonsgarde til Libanon for å bistå dem i kampen mot Israel, fram til israelsk tilbaketrekking i 2000.

Han var også en nøkkelspiller i Irans støtte til Hizbollah under Libanon-krigen mot Israel i 2006. Soleimani skal ha bidratt i planleggingen av angrepet mot israelske soldater, som førte til den 34-dager lange krigen. Han arrangerte våpenoverføringer fra Iran gjennom Syria og andre land.

Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)
Soleimani har forsynt iransk-lojal milits med avanserte våpen. Her illustrert ved iranske Sayyad-3-missiler.

I 2009 stanset Israel et skip som var på vei til Hizbollah med 3000 raketter. Det var samme type 107 mm-raketter som Soleimani sørget for at en annen iransk-lojal milits i Irak fikk til å kunne angripe amerikanske styrker.

Iran og Soleimani har bistått militser og terrorgrupper i land som Jemen, Irak, Syria og Libanon. Soleimani var også aktiv i støtten til palestinske terrorgrupper. I februar 2016 møtte han en delegasjon fra Hamas i den iranske hovedstaden Teheran. Soleimani ønsket et palestinske opprør i kampen mot Israel. Også flere andre ganger har Soleimani møtt ledere av palestinske terrororganisasjoner. Båndene var tette til Islamsk Jihad.

I mars 2019 gjennomførte terrorgruppen et rakettangrep på ordre fra Iran. Sju personer ble skadet da et bolighus nord for Tel Aviv ble totalskadet.

Soleimani og de mange sjiamuslimske militsene under ham var også viktige støttespillere for Bashar al-Assad i den syriske borgerkrigen. Til gjengjeld har Soleimani forsøkt utnytte situasjonen i Syria til å etablere Iran militært i Syria – noe som skaper stor frykt og frustrasjon i Israel. Iran har i flere år jobbet med å etablere militærbaser og våpenfabrikker i Israels naboland.

De siste årene er det avfyrt flere raketter mot Israel fra Syria. Angrepene er utført av Quds-styrkene til Soleimani, eller av grupper tilknyttet dem. Trusselen fra Iran i nord sees på den som den største trusselen mot Israel.

Iran og Soleimani var også aktive i Irak, hvor de skal ha utplassert raketter for å kunne true Israel. Så sent som i slutten av desember 2019 sa den israelske forsvarssjefen Aviv Kochavi at Quds-styrkene månedlig smuglet avanserte våpen gjennom både Syria og Irak. Kochavi erkjente også at Israel har gjennomført angrep mot iranske mål i Irak.

Soleimanis makt og innflytelse i Midtøsten bare økte og økte de siste årene. Han var trolig på høyden av sin makt da han ble drept i Bagdad av USA.

Et brennende bilvrak ved flyplassen i Bagdad. Her ble Qassem Soleimani og flere andre drept. (Foto: Iraq Prime Minister)

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart