Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)
Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)

Stoltenberg: – Bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier Iran må avstå fra mer vold og provokasjon.

– I flere år har våre allierte uttrykt usikkerhet i forhold til Irans destabiliserende aktiviteter i Midt-Østen. Vi er enige om at Iran aldri må få utvikle atomvåpen, vi deler bekymringen rundt Irans missiltester, og vi er forent i fordømmelsen av Irans støtte til forskjellige terrorgrupper, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse 6. januar. Han understerket at Iran må avstå fra mer vold og provokasjon.

Overfor NRK kommenterte Stoltenberg USAs målrettede drap på den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani.

– Den beslutningen ble tatt av USA. Den ble ikke tatt av verken den internasjonale koalisjonen eller Nato. Men alle allierte er bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter i regionen, deres støtte til forskjellige terrororganisasjoner og de nylige angrepene mot sivile energistrukturer i Saudi Arabia eller koalisjonsbaser som er viktig for å bekjempe internasjonal terrorisme, sa Stoltenberg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart