Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hør årets israelske Eurovision-bidrag

Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)
19 år gamle Eden Alene synger på fire forskjellige språk.

I begynnelsen av februar ble det klart at Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Alene blir første etiopiske jøde til å representere Israel i sangkonkurransen Eurovision.

Nå er det bestemt hvilken låt hun skal representere Israel med. Låten heter «Feker Libi», som betyr «The Love of My Heart» på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia. Teksten i låten er på fire forskjellige språk. I tillegg til amharisk vil Alene også synge på hebraisk, arabisk og engelsk.

Sang og melodi er skrevet av Doron Medalie, som har stått bak flere av Israels suksessfulle bidrag i Eurovision de siste årene. Blant annet skrev han låten «Toy» – som førte Netta Barzilai til topps i Eurovision for to år siden.

Alene skal delta i den første semifinalen i Eurovision 12. mai. Der vil hun konkurrere om en plass i finalen 16. mai. Israel har kommet til finalen i Eurovision de fem siste årene – og vant som nevnt Eurovision i 2018.

Tror du låta kan vinne Eurovision? Si din mening i kommentarfeltet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart