Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

76 koronasmittede i Israel

Israelske myndigheter diskuterer håndteringen av koronaviruset md europeiske partnere via videolink. (Foto: GPO/Flickr)
20 nye har fått påvist smitte det siste døgnet.

Helsedepartementet i Israel opplyser klokken 12 onsdag ettermiddag at 76 personer har fått påvist smitte av koronaviruset i Israel. Myndighetene venter et tallet vil øke ytterligere utover dagen, skriver Times of Israel.

Få land har gjort så omfattende tiltak som Israel i et forsøk på å hindre spredning av viruset. Israel var blant annet det første landet i verden som frarådet sine innbyggere å reise utenlands. Turister fra en rekke land med store utbrudd av viruset ble nektet adgang og helsepersonell og soldater ble nektet utreise for å sikre at de ikke ble syke eller havnet i karantene.

Mandag kveld gikk israelske myndigheter enda hardere til verks, da de regelrett besluttet å stenge grensene for turister. De bestemte også at alle israelere som kommer fra utlandet må i obligatorisk hjemmekarantene i 14 dager. Det innebærer over 300.000 israelere i karantene.

Det er også begrenset kapasitet på busser, trikker og tog for å forhindre smitte. Det er også forbud mot større arrangementer, konserter, osv.

Israelske myndigheter sier de foreløpig har kontroll over situasjonen. De fleste som har fått påvist koronaviruset har kommet fra utlandet og mange av dem befant seg allerede i karantene da viruset ble påvist.

Likevel forbereder myndighetene seg på det verste. Det er allerede bestilt 1000 nye respiratorer, i tillegg til at det fra før er tusenvis tilgjengelig på reservelager. Det israelske forsvaret har også kalt inn reservestyrker til å kunne bistå ambulansetjenestene etterhvert som viruset sprer seg. Målet er å unngå en kollaps i helsevesenet slik Italia er i ferd med å oppleve.

Magen David Adom, Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, ambulanser og lignende, sier de har forberedt seg på en situasjon som dette i årevis. De sier at de er godt forberedt til å håndtere en epidemi.

Tirsdag ble det påvist koronasmitte hos 20 nye personer i Israel, blant annet en ansatt ved Ben Gurion-flyplass. Det er den største økningen i løpet av en dag siden viruset ble oppdaget i landet. Så langt har ingen dødd, men en 38 år gammel bussjåfør er koblet til respirator og kjemper for livet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart