Etterretningsorganisasjonen Mossad har skaffet masker og medisinsk utstyr. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)

Mossad bidrar i kampen mot koronaviruset

Den israelske etterretningsorganisasjonen skaffet 10 millioner munnbind.

Den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad har kjøpt 10 millioner medisinske munnbind for at Israel skal være bedre rustet til å håndtere utbruddet av koronaviruset, skriver avisen Jerusalem Post.

I tillegg til munnbindene skal Mossad også ha skaffet noen respiratorer, titusenvis av korona-tester og rundt 25.000 ekstra N95-masker. Det er ventet at etterretningsorganisasjonen vil skaffe mer medisinsk utstyr framover. Arbeidet ledes av Mossad-sjef Yossi Cohen personlig.

Det var i forrige uke at statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde at Cohen overtok ansvaret med å kjøpe medisinsk utstyr fra utlandet.

Cohen skal tidligere ha klart å gå til innkjøp av 100.000 koronavirus-tester, med anslagsvis fire millioner nye på vei. Ifølge Jerusalem Post er dette trolig kjøpt fra land som Israel ikke har diplomatiske forbindelser til. Dette er også noe av årsaken til at Mossad har fått dette ansvaret.

16 personer har så langt dødd av koronaviruset i Israel.

Benjamin Netanyahu har gitt Mossad-sjef Yossi Cohen (t.h.) ansvaret med å kjøpe medisinsk utstyr fra utlandet. Her fra et møte hos president Reuven Rivlin i 2017. (Foto: Kobi Gideon / GPO)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart