Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels første alvorlig korona-syke friskmeldt

Den 38 år gamle bussjåføren Johnny er utskrevet fra sykehus etter nesten en måned. (Foto: Baruch Padeh Medical Center)
Nå gleder den 38 år gamle bussjåføren seg til å møte familien igjen.

Tirsdag morgen kom den triste meldingen om at to kvinner, 49 og 50 år, ble koronavirusets 17. og 18. offer i Israel. Men heldigvis kommer det også positive historier. En 38 år gammel bussjåfør fra Øst-Jerusalem, som har ligget på sykehus og vært tilkoblet respirator siden 5. mars, er nå utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fullstendig friskmeldt, skriver Times of Israel.

– Det har vært en veldig tøff måned, den hardeste måneden i mitt liv. Til å begynne med var jeg koblet til oksygen. Jeg kunne ikke engang komme meg ut av sengen, sier mannen, som bare er identifisert som Johnny, etter at han ble ut skrevet fra Baruch Padeh-medisinske senter i Tiberias.

38-åringen var den første som ble alvorlig syk av koronaviruset i Israel. Bussjåføren ble smittet av en gruppe greske turister han var sjåfør for. I en periode var tilstanden så alvorlig at han svevde mellom liv og død. Mandag reiste han hjem til sin kone og sine barn på 10 år, 2 år og 7 måneder.

– Jeg har ikke sett baby Alex på over en måned. Det har vært tøft. Det første jeg skal gjøre nå er å dra hjem og se barna mine. Jeg savner virkelig familien – de har også vært i isolasjon og ikke forlatt huset, sier Johnny.

I en periode skal sykehuset ha behandlet 38-åringen med ebolamedisinen Remdesivir, men det er ikke kommet ytterligere detaljer rundt behandlingen hans. Bussjåføren takker sykehuset for at går ut derfra i live.

– Jeg føler at denne gjengen reddet livet mitt. Det er bare på grunn av dem at jeg kan stå her på beina igjen, sier han i det han forlater sykehuset.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart