Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flere friskmeldte enn syke av korona

Sykehusene i Israel er overbelastet av koronapasienter. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)
For første gang siden utbruddet er det flere friske enn syke av korona i Israel.

For første gang siden koronavirusutbruddet startet har antallet friskmeldte overgått antallet som fortsatt er syke, ifølge tall fra det helsedepartementet i Israel. Totalt har det vært 16.004 påviste smittetilfeller. Av disse har 8758 blitt friskmeldt, mens 7246 fortsatt er syke, skriver Times of Israel.

Av dem som fortsatt er syke er tilstanden alvorlig for 120 av dem, med 82 personer som ligger i respirator. Tilstanden er moderat for 85 av de smittede. Koronaviruset har så langt tatt livet av 223 mennesker i Israel.

En av dem som er alvorlig syk er en 16 år gammel gutt, som ligger innlagt på Rambam-sykehuset i Haifa. Tenåringen lider av organsvikt og hjertekomplikasjoner. Samtidig har tilstanden til en annen ung pasient på Rambam-sykehuset forbedret seg. En 11 år gammel jente er nå bevisst og puster på egenhånd etter å ha ligget alvorlig syk i respirator.

Den siste tiden har antallet nye påviste smittetilfeller i Israel falt betraktelig, med bare noen titalls nye tilfeller som rapporteres inn hver 12. time. Det har gjort at myndighetene har begynt å lette på restriksjonene. Blant annet har flere butikker fått lov til å åpne. Også skoler og barnehager skal åpnes igjen.

En gruppe forskere ved Det hebraiske universitet i Jerusalem mener Israel bør lette alle restriksjonene og vil også åpne opp landet for turister igjen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart