Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Har stanset spredningen av korona

Helsepersonell fra Magen David Adom er ute og gjennomfører en koronatest på et sykehjem i Israel. (Foto: MDA)
I 80% av Israel er det ikke påvist noen nye smittetilfeller på flere dager.

Tall fra helsedepartementet viser at Israel i stor grad har fått spredningen av koronaviruset under kontroll. De siste 24 timene er det kun påvist 23 nye tilfeller. Det det laveste antallet de siste seks ukene, skriver Times of Israel.

80% av israelske byer og tettsteder har ikke hatt nye påviste smittetilfeller på flere dager, heller ikke storbyen Tel Aviv. Bare fire byer har hatt mer enn fem tilfeller de siste dagene: Jerusalem, Hura, Bnei Brak og Beit Shemesh. Jerusalem og Hura har vært delvis avstengt, i tillegg til Beit Shemesh.

Flere sykehus melder om at de ikke har fått noen nye korona-pasienter på mange dager. Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem har stengt ned fire av seks korona-avdelinger, siden det ikke lenger kommer så mange syke.

Andelen alvorlig syke som trenger sykehusinnleggelse går også nedover. Det er nå 76 personer som er tilkoblet respirator, mot 111 for ti dager siden. Det er også flere som totalt sett er friskmeldt enn syke av korona i Israel.

Dette har gjort at Israel gradvis har begynt å åpne opp landet igjen, etter å ha vært mer eller mindre helt avstengt. Flere og flere næringer er i drift igjen. Kjøpesentre og markeder skal ifølge rapporter få lov til å åpne opp igjen 17. mai. Restauranter skal få lov til å ta imot gjester fra 15. juni.

Denne uken starter også skoler opp igjen. En gruppe forskere mener det er på tide å lette på alle restriksjoner, i tillegg til å åpne opp for turisme igjen. 232 personer har dødd av korona i Israel siden virusutbruddet startet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart