Ambulansetjenesten må hente færre syke korona-pasienter. Antallet nye smittetilfeller går stadig nedover. (Foto: MDA)

Dobbelt så mange friske som syke

Kun ett korona-dødsfall registrert i løpet av 24 timer.

Antallet mennesker som er friskmeldt fra korona er nå dobbelt så høyt som antallet som fortsatt er smittet. Nesten 11.000 er nå friskmeldt, mens drøyt 5200 fortsatt er syke. Det melder det israelske helsedepartementet.

30. april var det for første gang siden koronaviruspandemien startet flere friskmeldte enn syke i Israel. Litt over en uke senere er det altså dobbelt så mange friske som syke. Det viser hvor raskt den positive utviklingen går.

Det er meldt om under 500 nye smittetilfeller i løpet av den siste uken.

Torsdag ble det kun registrert ett nytt dødsfall som følge av korona, skriver Jerusalem Post. Totalt har 245 mennesker dødd av koronaviruset i Israel.

For øyeblikket er litt over 230 personer innlagt på sykehus. 64 personer er tilkoplet respirator. Tallet på innlagt og nye smittetilfeller går stadig nedover.

Den kraftige nedgangen i nye smittetilfeller og sykehusinnleggelser har gjort at Israel har begynt å åpne opp store deler av landet igjen. Kjøpesentre, markedet og treningssentre har fått lov til å starte opp igjen, men det er iverksatt strenge tiltak for å unngå smitte. Skolene er i gang igjen og fra og med neste uke blir det også gradvis åpning av førskoler og barnehager.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart