Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske forskere skal ha gjort et stort gjennombrudd i utviklingen av en korona-vaksine. (Foto: MIGAL)

Israelske forskere med stort korona-gjennombrudd

Det israelske instituttet for biologisk forskning skal ha utviklet en passiv vaksine.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det israelske forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding at The Israel Institute for Biological Research (IIBR) har fullført utviklingsfasen av et antistoff mot korona eller passiv vaksine, skriver avisen Jerusalem Post.

Forsvarsminister Naftali Bennett besøkte mandag laboratoriet i Ness Ziona og ble orientert av forskerteamet, som avslørte gjennombruddet med et antistoff som angriper koronaviruset og nøytraliserer det i kroppen.

– Jeg er stolt av de ansatte ved biologisk institutt, som har gjort et stort gjennombrudd. Den jødiske kreativiteten og oppfinnsomheten har ført til denne fantastiske bragden, sa forsvarsminister Bennett etter besøket.

IIBR jobber nå med patentere antistoffet og sikre kontrakt for kommersiell utvikling. Alle juridiske prosedyrer koordineres med forsvarsdepartementet.

Det biologiske instituttet i Israel er også involvert i å samle inn plasma fra mennesker friskmeldt av korona, i håp om at det kan hjelpe forskningen.

Et annet israelsk forskerteam, MigVax, har også rapportert at de er i ferd med å fullføre den første fasen i utviklingen av en koronavaksine. I forrige uke fikk selskapet over 100 millioner kroner i investeringer for å få fart på kliniske studier. MixVax er tilknyttet MIGAL Galilee Research Institute.

Israel er også med på en stor studie hvor koronamedisin testes på pasienter.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart