Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk soldat drept av steinkaster

En israelsk soldat ble drept av en steinkaster utenfor Jenin på Vestbredden natt til 12. mai. (Illustrasjonsfoto: IDF)
21 år gamle Amit Ben-Yigal er den første israelske soldaten drept i 2020.

En israelsk soldat ble tidlig tirsdag morgen drept under et arrestasjonsraid nord på Vestbredden, opplyser det israelske forsvaret. Soldaten skal ha blitt truffet i hodet av en stor stein kastet fra en bygning, skriver Times of Israel.

Soldaten, oversersjant Amit Ben-Yigal, var medlem av Golani-bataljonen, som gjennomførte fire arrestasjoner i landsbyen Yabed, vest for Jenin. Da soldatene var på vei ut av landsbyen til fots etter arrestasjonene, begynte en gruppe på rundt ti palestinske ungdommer å kaste stein mot dem.

Det israelske forsvaret sier at steinen som drepte Ben-Yigal trolig ble kastet fra taket til et av husene i utkanten av landsbyen, en landsby hvor det ofte er sammenstøt mellom de lokale innbyggerne og israelske soldater.

– Steinen traff soldaten direkte i hodet. Han hadde på hjelm, men steinen traff ham på skrå, sier Hidai Zilberman, talsmann for det israelske forsvaret.

21 år gamle Amit Ben-Yigal er den første israelske soldaten som blir drept i kamp i 2020. (Foto: Privat)

Soldaten fikk medisinsk behandling på stedet før han ble fraktet til Rambam medisinske senter i Haifa, hvor han ble erklært død. Ben-Yigal, fra byen Ramat Gan, er den første israelske soldaten drept i kamp i 2020.

Familien til den avøde sier at Amit var deres eneste sønn, som gjorde at han måtte ha spesialtillatelse for å kunne tjenestegjøre i en stridende enhet.

– Han kom fra et sionistisk hjem. Han elsket menneskene i Israel og han elsket landet Israel, sier faren Baruch Ben-Yigal, knust over tapet av sønnen.

Ingen er foreløpig pågrepet for drapet, men både forsvarsminister Naftali Bennett og statsminister Benjamin Netanyahu lover at terroristen blir tatt.

For nesten nøyaktig to år siden ble en annen israelsk soldat, 20 år gamle Ronen Lubarsky, drept under tilsvarende omstendigheter utenfor Ramallah.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart