Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah-topp: – Vi har ikke atomvåpen, men vi har erfaring fra Andre intifada

Fatah-toppen Fayez Abu Aita sier Fatah og PLO er klar for væpnet konfrontasjon med Israel. (Foto: Skjermdump MEMRI)
Fayez Abu Aita sier Fatah er klar for ny væpnet konfrontasjon med Israel.

Fayez Abu Aita, visesekretær i Fatahs revolusjonære råd, sier i et intervju med den arabiske TV-kanalen Palestine Today TV at Fatah og PLO på alle nivåer forbereder seg på en reel konfrontasjon og krig mot Israel. Han mener at situasjonen som palestinerne befinner seg i ikke bare er på grunn av Oslo-avtalen, skriver The Middle East Media Research Institute (MEMRI).

MEMRI, som spesialiserer seg i å oversette Midtøsten-medier til engelsk, har publisert et utdrag fra samtalen på Palestina Today TV. Slik foregikk den:

Abu Aita: «Vi har hørt mennesker legge hele skylden for vår situasjon på Oslo-avtalen. Bosetningene vokste under Oslo, annekteringen er en del av Oslo og så videre. Bror, hvis jeg skal være realistisk… du er en palestiner og jeg anser deg som kunnskapsrik og en som følger med på det som skjer. Oslo-avtalen varte i realiteten i seks år, fra 1994 til 2000».

Intervjueren: «Men de møtte på en vegg og oppnådde ingenting».

Abu Aita: «Vel, Oslo-avtalen etablerte de palestinske selvstyremyndigheter. Den hadde noen store suksesser, men Israel ønsker ikke å fullføre den. Så hva gjorde bror Abu Ammar [Arafat] i 2000».

Intervjueren: «Han startet en intifada».

[…]

Abu Aita: «Etter år 2000 iverksatte vi en voldsom konfrontasjon som hadde støtte fra nesten alle palestinerne. Det var de hardeste palestinsk-israelske konfrontasjonene».

Intervjuer: «Absolutt».

Abu Aita: «[Bombe]angrepene fant sted i sentrum av Tel Aviv, Hadera, Haifa og Jaffa».

[…]

«I løpet av de seks årene av Oslo-prosessen [1994-2000], så var vi involvert i flere kamper, inkludert Battle of the Tunnel [1996], hvor titalls israelske soldater ble drept. Du vet hva jeg snakker om. Det var Netanyahu-regjeringen».

Intervjueren: «Riktig».

Abu Aita: «Vi kalte det Battle of the Tunnel [slaget om tunnelen]. Det handlet om tunnelene som Netanyahu gravde under Al-Aqsa-moskeen. Det var også andre operasjoner inne [i Israel] i løpet av disse seks årene. Da disse seks årene var over, lanserte vi en intifada mot okkupasjonen og denne intifadaen varte til…»

Intervjueren: «Og sikkerhetsstyrkene [palestinske] deltok i kampene».

Abu Aita: «Sikkerhetsstyrkene var i frontlinjen. […] Den palestinske presidenten [Arafat] deltok selv i denne intifadaen, selv om han hadde stått bak Oslo-avtalen».

[…]

«Hele Fatah-bevegelsen og hele det offisielle rammeverket i PLO, fra de regionale komitéer til sentralkomiteen, er i en konstant innkallingsmodus for å være forberedt og klare til konfrontasjon med okkupasjonen. Vi spøker ikke eller leker krig».

Intervjuer: «Så dette er en åpen konfrontasjon?»

Abu Aita: «Ja, det er det, og beslutningen er tatt. Dette er ikke bare tomme ord. Men vi har ikke en atombombe. Vi kan ikke ødelegge Tel Aviv med et knappetrykk. Vi har tatt viktige beslutninger og de vil føre til en ekte kamp mot den israelske okkupasjonen. Vi vet hvor alvorlig disse beslutningene er og derfor er Fatah-bevegelsen og alle de væpnede delene av PLO klare for den konfrontasjonen».

[…]

«Det er sant at vi ikke har atomvåpen, men vi har erfaring. Elitemartyrene Qarni, Abeyat, Barghouthi og alle våre krigere satt ærefulle eksempler under Al-aqsa-konfrontasjonen [Andre intifada]. Ingen skal gi Fatah-bevegelsen leksjoner i hvordan vi skal bekjempe okkupasjonen. Vi er involvert i en seriøs og ekte kamp mot den israelsk okkupasjonen og Fatah-bevegelsen klargjør seg på på alle nivå, fra topp til bunn, til denne konfrontasjonen».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart