En 10 dager gammel syrisk baby ble 11. juni fløyet fra Kypros til Israel for en livsviktig hasteoperasjon. (Foto: Twitter)

Her blir et syrisk spedbarn fløyet til Israel for livsviktig hjerteoperasjon

Israelske leger reddet livet til den 10 dager gamle syriske babyen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En ti dager gammel syrisk baby ble fløyet til Israel fra Kypros torsdag 11. juni for en hasteoperasjon for å rette opp en medfødt hjertefeil, ifølge Sheba medisinske senter. Første operasjon var velykket, men spedbarnet skal ha flere operasjoner, sier en talsperson for sykehuset til Times of Israel.

Det er første gang Sheba, som er rangert som et av verdens beste sykehus, har mottatt en slik pasient fra utlandet siden utbruddet av koronaviruset.

Men det var ikke uvanlig før koronapandemien at alvorlig syke barn kom til Israel for livreddende operasjoner. Og da er det ikke bare snakk om barn fra land som Israel er alliert med, men også fra land som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser til, som Irak og Syria. Sistnevnte er formelt fortsatt i krig med Israel.

Faren til det syriske spedbarnet er med til Israel. Han vil bli på sykehuset frem til legene mener at barnet er friskt nok til å kunne reise, noe som sannsynligvis vil ta flere uker, sier en talsperson for det israelske sykehuset.

Israels ambassadør til Kypros, Sammy Revel, sier at det å få den lille gutten til Sheba-sykehuset krevde spesialgodkjenning fra Jerusalem og at det ble gjort i koordinasjon med helsedepartementet på Kypros.

Fra 2013 til 2018 hadde Israel et spesielt program langs grensen mot Syria, som het «Operasjon God Nabo». Syrere berørt av landets borgerkrig fikk komme inn i Israel for medisinsk behandling. Flere tusen syrere fikk i løpet av disse årene hjelp av Israel. Denne innsatsen ble formelt lagt ned i 2018, da den syriske diktatoren Bashar Assad tok kontroll over det sørlige Syria.

OPPDATERT: Her er en israelsk TV-reportasje om gutten:

https://www.facebook.com/IsraelMFA/videos/572557506964590/

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart