Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel kan bli stengt ned på nytt

Helsepersonell fra Magen David Adom er ute og gjennomfører en koronatest på et sykehjem i Israel. (Foto: MDA)
Nærmere 300 nye påviste tilfeller av korona de siste 24 timene.

Det israelske helsedepartementet opplyser onsdag morgen at det er påvist nesten 300 nye tilfeller av koronaviruset i Israel de siste 24 timene. Det er den høyest daglige økningen på nesten to måneder, skriver Times of Israel.

Mange frykter nå at Israel er i ferd med å oppleve en bølge nummer to av det dødelige viruset. I begynnelsen av juni hadde antallet aktive tilfeller sunket til under 2000. Da ble landet gradvis åpnet opp igjen. Det har ført til at aktive smittetilfeller har doblet seg på få uker, til nærmere 4000 smittede.

Tirsdag utvidet Knesset en kriselov, som gjør at regjeringen på kort varsel kan innføre nye restriksjoner, med 45 dager. En gruppe ministere som jobber med å håndtere koronakrisen, og som ledes av statsminister Benjamin Netanyahu, skal onsdag ettermiddag samles for å diskutere økningen i nye smittetilfeller. De vil også vurdere om de skal gjeninnføre restriksjoner.

Men ifølge israelske medier er det stor uenighet innad i regjeringen om veien videre. Mens noen ønsker å gjeninnføre restriksjoner, ønsker andre heller å fortsette gjenåpningen av samfunnet. Fortsatt er deler av samfunnet stengt.

Kommentator Amos Harel i avisen Ha’aretz påpeker at det ikke har vært mange nye sykehusinnleggelser, til tross for en økning i smitten. Det er blant annet fordi mange av de nye smittetilfellene dreier seg om unge personer. Han viser også til at israelske myndigheter nå tester flere, som gjør at det blir påvist flere tilfeller. I tillegg er prosentandelen av positive tester fortsatt mye lavere nå (1-1,5%) enn den var da utbruddet startet i mars (5%).

Totalt har 19.637 fått påvist smitte i Israel. Av disse har 303 personer dødd.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart