Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran lover en voldsom reaksjon på en eksplosjon ved et atomanlegg, som angivelig ble utført av Israel

Talsmann for det iranske utenriksdepartementet Seyed Abbas Mousavi har advart om en voldsom iransk reaksjon på en eksplosjon ved atomanlegget i Natanz. (Foto: @Allio_De_Corato)
Talsmann for det iranske utenriksdepartementet Seyed Abbas Mousavi har advart om en voldsom iransk reaksjon på en eksplosjon ved atomanlegget i Natanz. (Foto: @Allio_De_Corato)
– Hvis et regime eller en regjering står bak eksplosjonen ved atomanlegget i Natanz, vil Iran reagere besluttsomt, understreket talsmannen for det iranske utenriksdepartementet.

Talsmann for det iranske utenriksdepartementet Seyed Abbas Mousavi advarte mandag om at ethvert land som måtte stå bak forrige ukes eksplosjon ved atomanlegget i Natanz, kan forvente en voldsom iransk gjengjeldelse. Det ifølge avisen Israel Hayom.

Ifølge avisen New York Times er serien av eksplosjoner i Iran de siste ukene en del av en israelsk-amerikansk strategi med “korte og hemmelige angrep, med hensikt å fjerne de mest prominente generalene fra den islamske revolusjonsgarden og sørge for tilbakeslag for arbeidet ved Irans atomanlegg”. Les MIFFs artikkel om eksplosjonen ved atomanlegget i Natanz her.

Iran bekreftet i forrige uke at en skadet bygning ved atomanlegget i Natanz ble brukt til å samle nye sentrifuger, ifølge Irans statskontrollerte nyhetsbyrå IRNA.

Iranske embedsmenn har tidligere forsøkt å bagatellisere brannen og kalte den for «en hendelse» som hadde inntruffet ved et «industrielt skur». Imidlertid viste et frigitt foto og video fra iransk stats-TV at en to-etasjers bygning var skadet i en brann.

Iranske embedsmenn har forøvrig uttalt at de mistenker «Irans fiender» for å stå bak angrepet på Natanz, men har ennå ikke rettet en offisiell beskyldning direkte mot Israel.

– Når etterforskningen er ferdig vil det bli offentliggjort en full rapport og vi vil deretter ta de nødvendige skritt, alt etter hva konklusjonen i etterforskningen blir, konkluderte Mousavi på mandag, uten å nevne Israel eller USA.

Israels forsvarsminister Benny Gantz sa i forrige uke at ikke alt som skjer i Iran nødvendigvis har noe med Israel å gjøre.

– Hvis et regime eller en regjering står bak eksplosjonen ved atomanlegget i Natanz, vil Iran reagere besluttsomt, understreket Mousavi.

Mousavi nevnte også årsdagen for atomavtalen Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) denne uken. “Etter 13 år med intensive internasjonale forhandlinger ble det enighet om en avtale om det iranske atomprogrammet i Wien 14. juli 2015. En uke senere blev JCPOA godkjent ved resolusjon 2231”.

– På grunn av presidentvalget i USA mener Trump-administrasjonen at ødeleggelse av ​​JCPOA er til deres fordel, sa Mousavi.

https://twitter.com/Mushtaq_Ali_1/status/1282214501576667136?s=20

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart