Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Underskriftsaksjon: Krev at Jordan utleverer terroristen som drepte Malki og 14 andre

Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Dine skattepenger blir indirekte brukt til å belønne mannen som laget terrorbomben med 9000 kroner i måneden. (Foto: Privat)
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Privat)
Underskriftskampanje krever at Ahlam Tamimi utleveres til USA så hun kan få den straffen hun fortjener.

Onsdag 9. august er det 19 år siden den 29 år gamle palestinske selvmordsterroristen Izz Al-Din Al-Masri gikk inn på restaurant Sbarro i Jerusalem med en gitarkasse på ryggen. Men det var ikke vakre toner han bar med seg, men eksplosiver som brakte død og lemlestelse. Bomben på 5-10 kilo eksplosiver inneholdt også spiker, skruer og bolter for å gjøre maksimal skade. Terroraksjonen er også blitt omtalt som Sbarro-massakren.

Da han utløste bomben drepte den kraftige eksplosjonen 13 israelere, en gravid amerikansk kvinne og en brasiliansk kvinne. Sju av de drepte var barn. 130 andre personer ble skadet.

Det var den palestinske kvinnen Ahlam Tamimi som ledet selvmordsbomberen til restaurant Sbarro. Den lå i et travelt område i sentrum av Jerusalem, og var full av gjester da de to terroristene ankom. Tamimi forlot stedet før Al-Masri utløste bomben, men hun fortalte senere at hun og andre palestinere applauderte og følte stor glede da de fikk høre at mange israelere var blitt drept. Tamimi var fengslet i Israel, men i 2011 ble hun løslatt i en fangeutveksling som involverte den israelske soldaten Gilad Shalit.

Ett av ofrene var den 15 år gamle israelske jenta Malki Roth. MIFF har tidligere fortalt at mannen som laget bomben, Abdullah Barghouti, får tildelt 9000 kroner i måneden i belønning fra de palestinske selvstyremyndighetene, og at terrorlønnen er finansiert av Norge. (Etter at MIFF skrev artikkelen er det grunn til å tro at den månedlige utbetalingen har økt.)

Inntil i dag er Tamimi stolt av det hun gjorde. I Jordan er hun en kjent tv-personlighet og stjerne i sosiale medier. (Tamimi er forøvrig nær slektning av jentene som Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global brukte som ikoner for pengeinnsamlingen blant norske skoleelever høsten 2018.)

Malkis foreldre, som også er amerikanske statsborgere, har nå satt i gang en underskriftskampanje for å kreve Tamimi utlevert fra Jordan til USA for straffeforfølgelse.

Klikk her for å sette ditt navn på underskriftsaksjonen for å støtte deres krav.

Her er en takk fra Malkis far til MIFF for å spre underskriftsaksjonen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart