Malki Roth ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Hennes drapsmenn blir hyllet som helter av palestinske selvstyremyndigheter. (Foto: Privat)
Malki Roth ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Hennes drapsmenn blir hyllet som helter av palestinske selvstyremyndigheter. (Foto: Privat)

Malkis drapsmann får 9.000 kroner i måneden, og belønningen er finansiert av Norge

Malki Roth (15) var en solstråle som spredte glede med fløytespillet sitt. 9. august 2001 ble hun drept sammen med sin venninne mens de koste seg på pizzarestaurant. Mannen som laget bomben får ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter. Belønningssystemet til terrorister blir smurt av våre skattepenger.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Malki var en dyktig fløytist. Hun ble drept av en mann som skjulte sine dødelige eksplosiver i en gitar.
Malki var en dyktig fløytist. Hun ble drept av en mann som skjulte sine dødelige eksplosiver i en gitar.

Malki vokste opp i Jerusalem i en familie med syv søsken. Hun viste seg tidlig som en svært dyktig musiker. Malki var familiens solstråle.

9. august 2001 var Malki og en venninne travelt opptatt med å forberede en gledelig overraskelse for en annen venninne som hadde vært bortreist. Da alt var klart, tok de to tenåringsjentene seg en tur til pizzarestauranten Sbarro i hjertet av Jerusalem.

Malki kom aldri hjem. Det gjorde heller ikke hennes venninne eller de tretten andre personer som ble drept i eksplosjonen. Også flere av de andre drepte var kvinner, tenåringer og barn. En person ligger fortsatt i koma, tolv år etter eksplosjonen.

 

Drapskvinne slapp fri

Selvmordsterroristen Izz al-Din Shuheil al-Masri smuglet bomben inn i restauranten i en gitar han bar på ryggen. Musikkinstrumenter hadde vært en stor del av Malkis liv, nå ble hun offer for at noen misbrukte et instrument til å spre død i stedet for liv og glede.

Men noen var glade også etter eksplosjonen. Al-Masris familie feiret sin sønns innsats med å pynte i restauranten sin. Fra Saudi-Arabia kom det 120.000 kroner i belønning.

Den unge palestinske kvinnen Ahlam Tamimi hadde ledet terroristen til målet og planlagt aksjonen. Hun forteller hvordan palestinere i Jerusalem så ut til å glede seg da nyheten om eksplosjonen nådde dem. Mest glad av alle var nok Tamimi selv. Tolv år etter angrepet er hun i dag på frifot, og fortsatt glad og stolt over sin rolle i drapet på Malki. Tamimi ble løslatt fra israelsk fangenskap i fangeutvekslingen med Gilad Shalit i oktober 2011. Hun er programleder på tv og en helt i den arabiske verden.

 

Drapsmannens belønning

Gitarbomben som drepte Malki var satt sammen av Abdullah Barghouti, som fremdeles sitter i israelsk fangenskap. Han soner 67 livstidsdommer for å ha levert eksplosiver til flere terrorangrep hvor til sammen 66 israelere ble drept.

«Bombeingeniøren» Barghouti hylles jevnlig som en helt av de Fatah-kontrollerte palestinske selvstyremyndighetene (PA). Han får også en solid belønning for sin innsats. De månedlige utbetalingene til terroristen er mye større enn lønnen PA gir til sine egne politimenn. I september 2011 skrev Dagbladet at Barghouti den gang fikk 6.000 kroner i måneden, og at lønnen snart kom til å øke med 50 prosent. Nå får han 9000 kroner i måneden. Seks prosent av PAs budsjett går til sikkerhetsfanger og familier av selvmordsbombere. Belønningen øker etter hvor lenge den dømte terroristen har sittet fengslet. Fangene med lengst soningstid får nærmere 20.000 kroner i måneden.

Les alle MIFFs artikler om palestinske myndigheters belønningssystem til terrorister

 

Norske penger smører systemet

PA har de siste årene hevdet at deres omfattende belønningssystem for dømte terrorister var kantinepenger og sosialstønad. Det norske utenriksdepartementet, med tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre i spissen, har valgt å tro på og videreformidle slik «upresis informasjon», selv om fakta i saken var velkjent allerede i 2011. Nåværende utenriksminister Espen Barth Eide har tatt en annen kurs – han kritiserer PA for å ha feilinformert Norge.

Når bløffen nå er avslørt sier PA at pengene blir tatt av palestinernes egne midler, ikke av internasjonal bistand. Dette er en lek med ord og en lek med tall. I en artikkel i den offisielle palestinske avisen al-Hayat-Al Jadida fra 15. april 2011 het det, ifølge Dagbladet, at utbetalingene beror på at «PA får inn nok støtte». Senest 8. april i år sa PAs viseminister for fangesaker, Ziyad Abu Ein til nettstedet Hona Al-Quds at lønnsutbetalingene til fanger ikke vil bli stanset «dersom hjelpen og den økonomiske støtten til PA blir stanset».

– Fangene er vår glede. Vi vil ofre alt for dem og fortsette å forsørge deres familier, sa Abu Ein, ifølge en rapport fra Palestinian Media Watch 24. april 2013. Qadura Fares, leder for Fangenes klubb, sa til PA TV 17. januar 2013 at fanger får lønn fra PA på «nøyaktig samme måte» som andre ansatte i PA. Det vil si at de får fulle lønnsutbetalinger når tilgangen på internasjonal bistand er stor nok, og av og til reduserte utbetalinger når likviditeten til PA er dårlig.

For Malkis familie har det lite å si hvilke penger PA bruker til å belønne sin datters drapsmann. Det betyr også lite for militante palestinere som er i ferd med å planlegge nye angrep mot Israel. For Malkis familie er det en hån uansett. For den militante palestineren som risikerer israelsk fengsel er det en forsikring og en utsikt til framtidig økonomisk gevinst uansett.

Så lenge Norge årlig gir 300 millioner kroner i budsjettstøtte til palestinske myndigheter, uten å kreve stans i belønningssystemet for dømte terrorister, er norske skattepenger, samme hvordan man snur og vender på det, med på å finansiere belønningen til Malkis drapsmann. Vil historien kunne tilgi dersom Norge misbruker sin mulighet til å få en stans i palestinernes storstilte pengestrøm til menn og kvinner som drepte flest mulig sivile israelere?

 

Malkis familie satser på livet

Malkis familie, hennes foreldre og seks søsken, kunne valgt å grave seg ned i bitterhet. Men familien Roth har valgt en annen vei. I datterens navn har de opprettet en frivillig stiftelse som gir hjelp til tusenvis av israelere som har barn med særskilte behov. Foreldrene tar ikke ut en krone i lønn fra stiftelsen, men har en liten profesjonell stab.

Malki hadde en lillesøster som ble født blind og med alvorlig hjerneskade. Gjennom Keren Malki har foreldrene videreført og multiplisert omsorgen Malki viste for sine lillesøster til familier over hele Israel – til jøder og arabere.

Malkis etterlatte arbeider for å skape livskvalitet for familier med handikappede barn. De er helter i Israel.

Malkis drapsmenn er stolte over den død og lidelse de har forårsaket. De er helter i det palestinske samfunn.

Vi kan alle avgjøre for oss selv hvilke to grupper vi har mest sansen for, Maliks familie eller Malkis drapsmenn. Men så lenge den norske regjeringen uten betingelser fortsetter å gi flere hundre millioner kroner i generell budsjettstøtte til PA, er alle norske skattebetalere med på å belønne den siste gruppen økonomisk.

Så lenge Norge uten betingelser fortsetter å gi flere hundre millioner kroner i generell budsjettstøtte til palestinerne, er alle norske skattebetalere med på å belønne Malkis drapsmann med en lønn mye høyere enn det han hadde fått om han var offentlig ansatt hos palestinske myndigheter.
Så lenge Norge uten betingelser fortsetter å gi flere hundre millioner kroner i generell budsjettstøtte til palestinerne, er alle norske skattebetalere med på å belønne Malkis drapsmann med en lønn mye høyere enn det han hadde fått om han var offentlig ansatt hos palestinske myndigheter.

Onsdag 24. april var Malkis far, Arnold Roth, på besøk hos MIFF i Norge. Vi fulgte ham til Stortinget, hvor han snakket med en stortingsrepresentant for Høyre og tre stortingsrepresentanter for KrF. Historien om Malki gjorde sterkt inntrykk.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart