Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nasrallah har truet Haifa med tilsvarende eksplosjon som i Beirut

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
- Haifa-havn er det samme som en atombombe, sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i 2017.

16. februar 2016 holdt Hizbollah-leder Hassan Nasrallah en tale hvor han nevnte hvor sårbart havneanlegget i Haifa er for rakettangrep fra Libanon. Nasrallah påpekte at ammoniumnitrat, en type kunstgjødsel, er lagret i Haifa, og også store mengder naturgass.

– Ekspertene har sagt at dette er som en atombombe. Med andre ord har Libanon en atombombe. Det er ikke en overdrivelse, sa Nasrallah. Ifølge Jerusalem Post lo Nasrallah da han sa dette, og han fortalte at Hizbollah hadde unnlatt å ramme ammoniumnitrat-lageret i 2006-krigen.

I februar 2017 kom Nasrallah tilbake til saken. Han hevdet Israel hadde fjernet lageret på grunn av truslene til Hizbollah, men påpekte at nye forsyninger av ammoniumnitrat ble levert med skip.

– Skipet som kommer med ammoniumnitrat er som fem atombomber, sa Nasrallah.

De siste mange årene har store mengder ammoniumnitrat blitt lagret i et av Beiruts havnelager. Hizbollah, som er den mektigste politiske bevegelsen i landet, har tydeligvis vært kjent med hvor enorme skader stoffet kan gjøre. Likevel har det blitt liggende, og tirsdag 4. august fikk det katastrofale følger for byens befolkning.

Innbyggere i den israelske storbyen Haifa har lenge uttrykt frykt for hva som kan skje dersom oljeraffineri, kraftverk eller eksplosjonsfarlige stoffer i havneområdet blir rammet av en ulykke eller et terrorangrep som utløser branner og eksplosjoner.

– Hendelsen i Libanon viser hvor farlig det er å ha konsentrasjoner av farlig materiale nær store befolkningssentre, og viser hvordan det haster å flytte de eksplosjonsfarlige industriene, sier Revital Goldschmidt ved et miljøforskningssenter i Haifa til Israel Hayom.  Goldschmidt sier at store mengder ammoniumnitrat fortsatt blir levert med skip, og at det er en kunstgjødselfabrikk i midten av byen.

– En hendelse tilsvarende den i Libanon [med over hundre drepte og tusenvis av skadde], kan sette Israels nasjonale styrke i fare, sier Goldschmidt.

Her kan du se Nasrallah le mens hans prater å bombe Haifa:

https://www.facebook.com/StandWithUs/videos/2776799899271453/

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart