Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israelsk koronavaksine klar til testing på mennesker i oktober

Forsvarsminister Benny Gantz (t.v.) og professor Shmuel Shapira i Institute of Biological Research. (Foto: Ariel Hermoni)
Den israelske vaksinen har gitt gode resultater i dyretester.

Et israelsk nasjonalt laboratorium vil starte testing av sin koronavaksine på mennesker i midten av oktober. Det opplyser Israels forsvarsminister Benny Gantz. Vaksinen har gitt lovende resultater på dyr, skriver Times of Israel.

Gantz kom med merknadene etter et besøk hos Forsvarsdepartementets Institute for Biological Research i Ness Ziona, hvor han ble informert om «nylig fremskritt i utviklingen av vaksine og antistoffer mot koronaviruset».

MIFF har tidligere skrevet om vaksinearbeidet ved dette laboratoriet.

Ifølge den israelske forsvarsminister har de første testene av vaksinen vært svært lovende, som gjør at man nå ønsker å prøve den ut på mennesker.

– Testingen blir utført i koordinasjon med Helsedepartementet og i henhold til protokollene som er nødvendig for medisinsk sikkerhet, sier Gantz.

Direktør ved Institute for Biological Research, professor Shmuel Shapira, tror den israelske vaksinen kommer til å være vellykket også i mennesketester.

– Vi har en fantastisk vaksine, sier Shapira, som understreker at det er reguleringsprosesser som vaksinen må gjennom før testingen kan starte.

Ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12 skal vaksinen ha gitt svært gode resultater i dyretester, og oppnådd nesten 100 prosent effekt. Blir vaksinen vellykket vil det være nok med én dose til å beskytte seg mot korona.

Selv om de enda ikke har startet med tester på mennesker, så forbereder instituttet seg på produksjon av 10 til 15 millioner doser av vaksinen. Blir vaksinen vellykket vil den først bli tilgjengelig i Israel før masseproduksjon.

Professor Shapira og forsvarsminister Gantz i Institute for Biological Researchs lokaler i Ness Ziona. (Foto: Ariel Hermoni)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart