Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)
Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)

Multireligiøst israelsk orkester skaper begeistring i den arabiske verden

Firqat Alnoor Orchestra består av jødiske, muslimske, kristne og drusiske musikere. Deres instrumentale coverversjon av en emiratisk hit har skapt begeistring i den arabiske verden. Flere tusen har delt videoklippet, inkludert Emiratenes kulturminister.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det multireligiøse israelske orkesteret Firqat Alnoor Orchestra har begeistret den arabiske verden etter at de utga en instrumentalversjon av en emiratisk hit. Det skriver avisen Yediot Ahronot.

Firqat Alnoors musikalske leder Ariel Cohen har arrangert instrumentalversjonen av sangen Aheibak, skrevet av den emiratiske musikeren Hussain al-Jassmi til ære for Abraham-avtalene som ble inngått 15. september mellom Israel, De Forente Arabiske Emirater og Bahrain. Les MIFFs artikler om avtalene her.

Se klippet her:

Den israelske kunstneriske lederen Ronen Peled Hadad har lagd en video til sangen, filmet med en drone på skyskraperen Azrieli Tower i Tel Aviv.

I videoen ser man Tel Aviv og orkesterets medlemmer som flagger med israelske og emiratiske flagg og slipper ut hvite duer mot himmelen, som symbol på freden mellom landene.

Videoklippet har fått flere hundre tusen kommentarer på tvers av ulike sosiale medier og er blitt delt flere tusen ganger på Twitter og i WhatsApp-grupper i Emiratene og Bahrain.

Den emiratiske kultur- og ungdomsministeren Noura Al Kaabi har også delt klippet på Twitter:


Firqat Alnoor Orchestra ble stiftet i 2013 av Hana Ftaya. Musikerne i orkesteret er jøder, muslimer, kristne og drusere. Orkesteret har som formål å fremme klassisk arabisk og orientalsk musikk i israelsk kultur. De spiller musikk fra Egypt, Syria, Libanon, Irak, Algerie, Tunesia, Marokko, Vest-Sahara og Mauretania.

– Som et midlertidig språk som bidrar til å føre folk, tro og religioner sammen, ønsker orkesteret å representere staten Israel og klassisk orientalsk musikk i Israel og på internasjonale scener i verden, sier Firqat Alnoor i uttalelse.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er tilpasset for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart