Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Multireligiøst israelsk orkester skaper begeistring i den arabiske verden

Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)
Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)
Firqat Alnoor Orchestra består av jødiske, muslimske, kristne og drusiske musikere. Deres instrumentale coverversjon av en emiratisk hit har skapt begeistring i den arabiske verden. Flere tusen har delt videoklippet, inkludert Emiratenes kulturminister.

Det multireligiøse israelske orkesteret Firqat Alnoor Orchestra har begeistret den arabiske verden etter at de utga en instrumentalversjon av en emiratisk hit. Det skriver avisen Yediot Ahronot.

Firqat Alnoors musikalske leder Ariel Cohen har arrangert instrumentalversjonen av sangen Aheibak, skrevet av den emiratiske musikeren Hussain al-Jassmi til ære for Abraham-avtalene som ble inngått 15. september mellom Israel, De Forente Arabiske Emirater og Bahrain. Les MIFFs artikler om avtalene her.

Se klippet her:

Den israelske kunstneriske lederen Ronen Peled Hadad har lagd en video til sangen, filmet med en drone på skyskraperen Azrieli Tower i Tel Aviv.

I videoen ser man Tel Aviv og orkesterets medlemmer som flagger med israelske og emiratiske flagg og slipper ut hvite duer mot himmelen, som symbol på freden mellom landene.

Videoklippet har fått flere hundre tusen kommentarer på tvers av ulike sosiale medier og er blitt delt flere tusen ganger på Twitter og i WhatsApp-grupper i Emiratene og Bahrain.

Den emiratiske kultur- og ungdomsministeren Noura Al Kaabi har også delt klippet på Twitter:


Firqat Alnoor Orchestra ble stiftet i 2013 av Hana Ftaya. Musikerne i orkesteret er jøder, muslimer, kristne og drusere. Orkesteret har som formål å fremme klassisk arabisk og orientalsk musikk i israelsk kultur. De spiller musikk fra Egypt, Syria, Libanon, Irak, Algerie, Tunesia, Marokko, Vest-Sahara og Mauretania.

– Som et midlertidig språk som bidrar til å føre folk, tro og religioner sammen, ønsker orkesteret å representere staten Israel og klassisk orientalsk musikk i Israel og på internasjonale scener i verden, sier Firqat Alnoor i uttalelse.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er tilpasset for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart