Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Håper dagens amerikanske politikk fortsetter i mange år

Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu roste søndag president Donald Trumps Midtøsten-politikk, selv om han åpent unngikk å velge side i forkant av det amerikanske presidentvalget tirsdag 3. november. Netanyahu sa på en pressebrief at tverrpolitisk støtte i USA har vært en av «grunnsteinene i den amerikansk-israelske alliansen», skriver Israel Hayom.

Han fortsatte med å si at «alliansen har aldri vært sterkere» og berømmet en del av avgjørelsene som Trump har gjort til fordel for Israel i løpet av hans presidentskap.

Netanyahu peker på USAs tøffe holdning overfor Iran, anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad, anerkjennelsen av israelsk suverenitet over Golanhøyden, den tolerante tilnærmingen til israelske bosetninger og de nye diplomatiske avtalene mellom Israel og tre arabiske land.

Uavhengig av om det blir Republikanernes presidentkandidat Donald Trump som fortsetter i fire år til, eller om det er Demokratenes presidentkandidat Joe Biden som flytter inn i Det hvite hus, håper Netanyahu at dagens amerikanske politikk fortsetter.

– Jeg kan bare håpe at denne politikken, som isolerer Iran og høster fruktene av fred, en fred forankret i realiteten til det israelske folk, til den arabiske befolkning i regionen. Jeg kan bare håpe at denne politikken fortsetter i mange år fremover, sier han.

Selv om Netanyahu understreker at den tverrpolitiske støtten til Israel i USA er ekstremt viktig, har Netanyahu flere ganger det siste tiåret stilt seg på Republikanernes side. Netanyahu hadde et relativt kjølig forhold til den Demokratiske presidenten Barack Obama og holdt en kontroversiell tale mot Iran-avtalen i Kongressen i USA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart