Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Historisk møte i Saudi-Arabia

Statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen skal ha deltatt på det historiske møtet. Dette bildet er fra 2017. (Foto: Haim Zach)

Israelske medier skriver at statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen har møtt den saudiarabiske kronprinsen Mohammad bin Salman i Saudi-Arabia. Også den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo skal ha deltatt på det historiske møtet, skriver Times of Israel.

Det er det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. Netanyahus fly skal ha stått på bakken i fem timer i den saudiarabiske kystbyen Neom ved Rødehavet, før det returnerte til Israel.

Samtidig kunngjorde Pompeo at han hadde hatt «konstruktive møter» med Saudi-Arabias kronprins, men han nevnte ikke noe om at Netanyahu skal ha vært til stede. Pompeo har vært på en rundreise i Midtøsten, inkludert Israel.

USAs ambassadør i Saudi-Arabia John Abizaid (til venstre) og Saudi-Arabias utenriksmiister Faisal bin Farhan tar imot USAs utenriksminister Mike Pompeo og hans kone Susan på flyplassen i byen Neom i Saudi-Arabia 22. november 2020.

Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på Netanyahus historiske besøk til Saudi-Arabia fra verken Israel, USA eller Saudi-Arabia. Ifølge TV-kanalen Kan handlet samtalene om Iran og den kommende Biden-administrasjonen.

Trump-administrasjonen har håpet at Saudi-Arabia vil gjøre som De forente arabiske Emirater og Bahrain i å anerkjenne Israel og etablere diplomatiske bånd, noe som virker mindre sannsynlig i kjølvannet av valget av Joe Biden som USAs neste president.

Mange tror den nye Biden-administrasjonen vil gjenoppta den omstridte atomavtalen med Iran, som både Israel og Saudi-Arabia er sterkt imot. Men Trump-administrasjonen vil ikke gjøre det enkelt for sine arvtakere. De ønsker å ilegge mange nye sanksjoner mot Iran før innvielsen av Biden 20. januar 2021.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart