Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Må møte i retten etter dette bildet

Den egyptiske sangeren Mohamed Ramadan (i midten) holder rundt den israelske sangeren Omer Adam. (Foto: Privat)

Israel og Egypt inngikk fredsavtale allerede i 1979, men forholdet mellom de to nabolandene er likevel ikke det varmeste. Det har den egyptiske sangeren Mohamed Ramadan fått smertelig erfare, skriver nettavisen Times of Israel.

Den kjente egyptiske sangeren og skuespilleren poserte nylig på et bilde i De forente arabiske Emirater sammen med den israelske sangeren Omer Adam og den israelske fotballspilleren Diaa Sabia. «Musikken bringer oss sammen», skrev Ramadan under bildet han publiserte i sosiale medier.

Egypteren har millioner av arabiske følgere i sosiale medier og flere av dem reagerte på bildet. De likte dårlig at han poserte sammen med to israelere. Reaksjonene ble så mange at Ramadan til slutt valgte å slette bildet.

Likevel får bildet rettslige etterspill for den populære musikeren. En egyptisk advokat mener Ramadan «har krenket det egyptiske folk» og har trukket ham for retten. En egyptisk domstol skal behandle saken 19. desember.

På grunn av bildet er 32-åringen også suspendert fra syndikatet for egyptiske musikere frem til rettssaken mot ham er avgjort.

Selv om Egypt har offisielle bånd til Israel oppfordrer ikke regjeringen til en varm fred med nabolandet. Normalisering med den jødiske staten er fortsatt upopulært i Egypt. Det er i sterk kontrast til den nylig inngåtte fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske Emirater. Der har det allerede blitt et nært og varmt bånd mellom de to landene og flere avtaler er signert.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart