Dette skal være quds-1-missilet til Houti-militsen. Quds-2 skal være en videreutvikling av dette missilet.

Houti-militsen truer med å angripe Israel

Nylig avfyrte Houti-militsen, som kjemper en blodig borgerkrig i Jemen, et langdistansemissil mot et saudiarabisk oljeanlegg 600 kilometer nord for Jemen. Nå sier en tjenestemann fra den Iran-støttede militsen at langdistansemissilet en dag vil brukes mot Israel, skriver Times of Israel.

Oljeselskapet Saudi Aramco sier rakettangrepet førte til hull i en oljetank som igjen førte til eksplosjon og brann i det saudiarabiske oljeanlegget. Houti-militsen sier de angrep oljeanlegget ved Rødehavet med en Quds-2-missil fordi Saudi-Arabias krig mot militsen i Jemen har pågått i fem år.

I et intervju med libanesisk TV sier Abd Al-Wahhab Al-Mahbashi at missilene egentlig ikke skulle brukes mot Jidda, hvor oljeanlegget ligger. Missilene er ment å brukes i et angrep mot den israelske kystbyen Eilat ved Rødehavet. Det er mer enn tre ganger så langt til Eilat fra Jemen som det er til Jidda, men militsen sier de fortsetter utviklingen av de langtrekkende missilene.

– Utviklingen og testingen av dette missilet vil fortsette, til vi klarer å nå dypt inn på det palestinske [territoriet] og treffe mål til den sionistiske enheten i det velsignede palestinske landet, sier Al-Mahbashi i intervjuet.

I tillegg til å ha missiler i Jemen har Iran eller Iran-støttede grupper også raketter i Libanon, Syria og i Irak siktet inn mot Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart