Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Dette viser at Iran har planer om atomvåpen

Iran har begynt å anrike uran med 20 prosent renhet i det underjordiske atomanlegget Fordo. (Foto: Google Eath)
Iran tar et skritt nærmere produksjon av atomvåpen.

En talsperson for den iranske regjeringen sier Iran har begynt å anrike uran med en renhet på 20 prosent i et underjordisk anlegg. Ifølge det statsdrevne nyhetsbyrået IRNA er det president Hassan Rouhani som har gitt ordre om å øke anrikingsnivået. En renhet på 20 prosent er bare et kort, teknisk skritt fra 90 prosents renhet som brukes i atomvåpen, skriver Times of Israel.

– Dette viser at Iran har planer om å utvikle atomvåpen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu om nyheten fra Teheran.

Da Iran for første gang begynte å anrike uran med en renhet på 20 prosent for rundt ti år siden, førte det nesten til et israelsk angrep på iranske atomanlegg. Det var først etter atomavtalen i 2015 at spenningen dempet seg noe. At Iran gjenopptar anrikningen av renere uran kan føre til at spenningen mellom Israel og Iran nok en gang havner på bristepunktet.

– Israel vil aldri tillate Iran å utvikle atomvåpen, sier Netanyahu videre.

I henhold til atomavtalen Iran har inngått med flere verdensmakter, som USA trakk seg ut av i 2018, skal ikke den islamske republikken anrike uran med en høyere renhet enn 3,67 prosent. Det er ikke lenge siden Iran brøt denne forpliktelsen og begynte å anrike uran med en renhet på 4,5 prosent.

Nå øker de altså til 20 prosents renhet.

Uran anriket med en renhet på 20 prosent er langt under renheten på 90 prosent som trengs for å lage atomvåpen, men spranget fra 20 til 90 prosent går faktisk mye raskere enn arbeidet med å gå fra fire til 20 prosents renhet.

Iran påstår atomprogrammet deres er av fredelig karakter og at de ikke har noen planer om atomvåpen, men israelsk etterretning påstår noe annet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart