Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Alle i Israel skal være vaksinert innen tre måneder

Israel regner med å ha vaksinert hele sin voksne befolkningen inne utgangen av mars måned. (Foto: Magen David Adom)

Alle israelske innbyggere fra 16 år og oppover skal ha fått muligheten til å bli vaksinert mot koronaviruset innen utgangen av mars. Det sier den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, skriver Israel Hayom.

– Israel vil bli det første landet i verden som kommer seg ut av koronakrisen, sier han.

Fredag 8. januar var det registrert 1,7 millioner vaksinerte i Israel. Ingen andre land er i nærheten av å vaksinert like stor andel av befolkningen. Israel har vaksinert alle beboere og ansatte på landets pleie- og sykehjem.

På det meste har Israel vaksinert over 150.000 om dagen. Vaksinasjonen har gått så fort at man i en periode var bekymret for om man måtte sette ned farten for å ikke gå tom for vaksinedoser, men nå kommer nye doser fra både Pfizer og Moderna tidligere enn antatt. Dermed kan tempoet fortsette.

– Som en del av avtalen med Pfizer besluttet vi at Israel skulle være en global modellstat for hvordan man raskt kan vaksinere et helt land. For å oppnå dette har vi fremmet ankomsten av vaksinene og også økt antallet. Vi er virkelig et lys for nasjonene, sier Netanyahu.

Han forsikrer sine egne landsmenn om at denne påsken, som begynner på kvelden 28. mars, vil vi «med Guds hjelp kunne sitte rundt høytidsbordet med bestemor og bestefar, mor og far, barn og barnebarn».

I fjor kunne ikke storfamilien samles til Pesach, den jødiske påske, på grunn av koronapandemien. Da brukte mange videoprogrammet Zoom til å holde kontakten med familien gjennom høytiden.

– Gjennom ‘Operasjon returnere til det normale’ vil vi gjenåpne økonomien, returnere til arbeid, synagoger, restauranter, kafeer, fotballbaner, idrett, kulturarrangementer – ja det livet som vi savner og elsker, legger han til.

Samtidig understreker Netanyahu at det fortsatt er måneder igjen før livet kan returnere til normalen. Israel er nå på vei inn i sin tredje nedstengning og statsministeren oppfordrer alle til å fortsette å følge smittevernsreglene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart