Den israelske judokaen Sagi Muki takler den bulgarske judokaen Ivaylo Ivanov. Nå blir det judo-VM i Israel. (Foto: IJF)

Historisk verdensmesterskap i Israel

Israel fikk like før påske beskjed om at de er tildelt et stort verdensmesterskap.

Nylig ble det avholdt tre internasjonale judoturnering i Israel med stor suksess. Det seneste mesterskapet var Tel Aviv Grand Slam i februar, som endte med null smitte blant deltakerne, til tross for midt i en smittebølge.

Mesterskapet hadde også den historiske deltakelsen av den iranske judokaen Saeid Mollaei. Han ble i sin tid presset av iranske myndigheter til å tape en kamp mot en israelsk utøver med vilje, men nektet. På grunn av det måtte han flykte fra sitt hjemland og den iranske utøveren fikk asyl i Tyskland.

De suksessfulle mesterskapene i Israel har ikke gått ubemerket hen hos det internasjonale Judoforbundet, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Like før påskefeiringen startet fikk det israelske judoforbundet og israelske utøvere en historisk gave: Verdensmesterskapet i judo skal bli avholdt i Tel Aviv i 2024 eller 2025. Det israelske judoforbundet kan velge hvilket år.

Det blir første gang Israel arrangerer et verdensmesterskap i judo.

Det israelske judoforbundet må nå vurdere om de skal arrangere det prestisjetunge mesterskapet i 2024, like før sommer-OL i Paris, eller om de skal vente ett år slik at de beste utøverne i verden kan delta i mesterskapet. Uansett vil mesterskapet bli arrangert i Nokia Arena i Tel Aviv.

Judo er en idrettsgren Israel har gjort det svært godt i internasjonalt. Da den israelske judokaen Tal Flicker vant gull i Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene i 2017 var dette flagget som ble heist:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart