Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Historisk verdensmesterskap i Israel

Den israelske judokaen Sagi Muki takler den bulgarske judokaen Ivaylo Ivanov. Nå blir det judo-VM i Israel. (Foto: IJF)
Israel fikk like før påske beskjed om at de er tildelt et stort verdensmesterskap.

Nylig ble det avholdt tre internasjonale judoturnering i Israel med stor suksess. Det seneste mesterskapet var Tel Aviv Grand Slam i februar, som endte med null smitte blant deltakerne, til tross for midt i en smittebølge.

Mesterskapet hadde også den historiske deltakelsen av den iranske judokaen Saeid Mollaei. Han ble i sin tid presset av iranske myndigheter til å tape en kamp mot en israelsk utøver med vilje, men nektet. På grunn av det måtte han flykte fra sitt hjemland og den iranske utøveren fikk asyl i Tyskland.

De suksessfulle mesterskapene i Israel har ikke gått ubemerket hen hos det internasjonale Judoforbundet, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Like før påskefeiringen startet fikk det israelske judoforbundet og israelske utøvere en historisk gave: Verdensmesterskapet i judo skal bli avholdt i Tel Aviv i 2024 eller 2025. Det israelske judoforbundet kan velge hvilket år.

Det blir første gang Israel arrangerer et verdensmesterskap i judo.

Det israelske judoforbundet må nå vurdere om de skal arrangere det prestisjetunge mesterskapet i 2024, like før sommer-OL i Paris, eller om de skal vente ett år slik at de beste utøverne i verden kan delta i mesterskapet. Uansett vil mesterskapet bli arrangert i Nokia Arena i Tel Aviv.

Judo er en idrettsgren Israel har gjort det svært godt i internasjonalt. Da den israelske judokaen Tal Flicker vant gull i Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene i 2017 var dette flagget som ble heist:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart