Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel skal ha angrepet iransk «spionskip»

Det iranske skipet Saviz har blitt brukt som et maritimt kommandosenter for den iranske revolusjonsgarden. Nå bekrefter Iran at skipet ble angrepet i Rødehavet. Ifølge New York Times stod Israel bak angrepet. (Foto: Skjermdump)
Skipet var en maritim kommandosentral for den iranske revolusjonsgarden.

Ifølge The New York Times har Israel informert USA om at de stod bak angrepet mot det iranske skipet Saviz i Rødehavet tirsdag 6. april. Angrepet skal være en gjengjeldelse for iranske angrep på israelske skip. Den maritime skyggekrigen mellom Israel og Iran har for alvor kommet til overflaten de siste månedene.

Saviz, kjent som et kamuflert spionskip for Irans mektige revolusjonsgarde, ble angrepet med mine festet til skroget, bekrefter iranske myndigheter. Det var med samme metode et israelsk-eid skip ble angrepet tidligere i år.

The New York Times siterer en ikke navngitt amerikansk tjenestemann som sier at Israel har informert dem om at det var de som stod bak angrepet. USA avkrefter at de stod bak angrepet på det iranske spionskipet.

Israelerne sier angrepet var en gjengjeldelse for tidligere iranske angrep mot israelske skip, og at Saviz ble skadet under vannlinjen, sier kilden til avisen. Det er ikke kjent hvor store skadene på det iranske skipet er.

Saviz er offisielt listet som et frakteskip, men det skal være en dårlig skjult hemmelighet at skipet fungerer som en flytende base for revolusjonsgarden. Det skal i flere år ha blitt brukt til å overvåke aktiviteten i Rødehavet. Skipet har flere radarer og sensorer og på dekket står det lettbåter som kan sendes ut på oppdrag. Det er også bilder av store maskingevær på skipets dekk.

Det er også mistanke om at skipet er blitt brukt til å smugle våpen til den iransk-støttede Houti-militsen i Jemen. Det er det første militære skipet som blir angrepet i den pågående maritime skyggekrigen mellom Israel og Iran. Skipet skal ha blitt angrepet utenfor kysten av Eritrea.

Det har ikke kommet noen offisiell kommentar fra Israel på hendelsen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart